Archief ‘Bezochte Concerten’

‘t Heerst

“Ja, ‘t heerst hè!”
Waar je ook bent, er heerst altijd wel weer iets. Het heerst overal.
Vanavond heerste er een avondje vermaak.

I love Robert Long. Piemel in je kut en maak een baby!
Ik was naar Acda en de Munnik met hun theaterstuk.

Het stuk ging over 2 vrienden die na een tornado ergens verzeilt raakten en op elkaar waren aangewezen.
Ondertussen wachtend op hulp probeerden ze elkaar te vermaken met stompzinnige spelletjes,
afgewisseld met overpeinzingen, meligheid en (eindelijk weer is sublieme) liedjes die de revue passeren in een decor van
een stilstaande storm. Sommige momenten van een paar seconden lijken een eeuwigheid te duren.

Wat ik bij het vorige theaterstuk veel grappen en grollen vond, vond ik dit stuk bij vlagen zelfs poëtisch.
Thomas Acda heeft een aangeboren afwijking dat hij sowieso al (soms niet maar vaak wel) grappig is, maar maakte niet de hoofdtoon dit keer.
Paul de Munnik is een geweldige verteller, je zou bijna kunnen verdwalen in het verhaal die hij aan het vertellen is.
Die combinatie was in deze set vond ik wel weer goed gelukt. Van dansend op een verveeld kansloos sinterklaas-liedje van Gordon op een gevonden autoradio die het nog deed (noem je dat dansen? Het leek wel een drachtige nijlpaard die doodsangsten uitstond) tot de conclusie: stille mensen zijn of heel intelligent of net slim genoeg om te weten wanneer ze niks moeten zeggen. Dat dus.
Het was niet echt een cabaretvoorstelling, niet echt zozeer theater maar meer een toneelstuk met daarin de bijbehorende mooie liedjes wat het dan weer net wel theatraal maakte.

">/0.jpg" alt="YouTube Preview Image" />

jeugdsentimentus

Over jeugdsentiment gesproken. Ik heb op de achtergrond een muzakje aan staan en de Rolling Stones kwamen net voorbij. Muziek van ver voor “mijn tijd” maar wel mijn eerste concert ooit. Nog nooit heeft daarna een concert mijn indrukwekkendheden overtroffen. Voodoo Lounge (?) in de Kuip Rotterdam helemaal vooraan. Gelukkig had ik toen nog geen last van “help wat is het hier druk ik wil hier weg en ik ga heel erg met mezelf bezig zijn nijgingen”, dat was de enige periode van mijn leven waarin ik niet gecompliceerd bezig was haha.

Als ik 10 jaar ouder geweest was, had ik het misschien wel het horniest concert ever gevonden (contrastje: Thomas acda in een vieze broek en gitaar die over Herman zingt of een Mick Jagger die heupwiegend in een strak broekie over het podium rende dat ie geen satisfaction krijgt – voordat het rock ‘n rollator werd – oke het is beide niet echt het toppunt van geiloeioeioeiheid) maar goed ik was toen 10 ofzo

Niet uit de tour waar ik toen voor de eerste keer ben geweest, maar minstens even indrukwekkend vanwege het intro en daar toen ook ben geweest in Den Haag of Groningen… dat weet ik dan weer niet meer:

Dat was best wel leuk

Vandaag weer ff naar AEDM geweest. Was weer een hele mooie avond. Tijdens de “verveel” momenten – tja, eigenlijk wilde ik staan maar dat staat zo knuppelig zo in je eentje (hoezo geen zitvlees) – heb ik wederom (zittend) weer wat foto’s getrokken (en filmpjes gemaakt, maar die komen nog).

Maar goed, het was dus een heerlijke avond!! Al denk ik trouwens niet dat ik nog naar zit-concerten wil; het is toch best te lui. Ik wil blij zijn dat als ik thuis kom na een concert dat ik ein-de-lijk kan zitten met stalpoten, in plaats van blij zijn dat ik eindelijk mag staan. Maar ja, deze avond had ik ook niet graag willen missen, verdorie 3e rij in het midden dat kan toch bijna niet beter??
Ach, want ben ik toch eigenlijk een vervelend mens.

Oh ja dus een paar foto’s, ze zijn niezo naar mijn zin geworden, ik bewoog te veel haha:

(kijk dat bedoel ik dus als je de hele avond moet zitten :P ) :

Long road out of Eden

Vrijdag besloot ik mij te togen naar Arnhem om mij daar te gaan vermaken, want zaterdag traden daar the Eagles in het Gelredome op. 3 jaar geleden was ik al eens eerder geweest en toen kon ik welgeteld 3 liedjes haha. Maar enfin.

Zaterdagmiddag waren we al bijtijds op het terrein, want er zou een horecaplein zijn met DJ etc… zo specta was het niet, maar gelukkig was er bier, ook is het altijd leuk om mensen te kijken natuurlijk, en dat waren er veel. Maar de tijd kon mij niet snel genoeg gaan, ik ben altijd zenuwachtig op zulke momenten haha, vooral omdat ik er dan zo ontzettend veel zin in heb.

Om 5 uur in de rij gaan staan en kon toen al bijna niet meer op mijn poten staan en een tollende kop van vermoeidheid, maar dat kon mij niet deren, want ik ging naar the Eagles.

Na een uurtje in de rij te hebben gestaan (er hebben zelfs mensen een soort van overnacht) gingen de poorten open. En en en en we kamen in het voorste vak te staan he :-) kijk, daar houden we van he…ruimte. Na het polsbandje gekregen te hebben kon ik eindelijk piesen en nog langer wachten :-). Tegen een uurtje of 8 kwam het voorprogramma; paul carrack (je weet wel die van squeeze). Ik wist eigenlijk niet dat het paul carrack was want toen ik vroeg wie er in het voorprogramma stond, vertond ik paul Carrot (wortel, en daar had ik dus nog nooit van gehoord), ik was ook al een beetje aangeschoten dus daar zal ik vast nog dover van worden dan dat ik al ben.

Daarna kwam ein-de-lijk the Eagles. In een poep en een scheet leek het alweer voorbij te zijn, maar ik vond het helemaal top! En ook nog eens leuker dan 3 jaar geleden. In tegenstelling van de vorige keer kon ik denk 3 liedjes niet, dus ik heb al wat vooruitgang gemaakt ;-), of kwam dat door Bacchus? Nee.

Na het concert was het nog een hele sport om een taxi te kunnen krijgen naar het hotel, dat was gewoon lachwekkend. Het was een mooie dag, maar ik was heel blij toen ik mijn hoofd eindelijk op een kussen kon leggen want het was ook behoorlijk uitputtend. Ik raakte daarna ook direct in een coma toen ik bed lag.

Lang verhaal weer. Kortom: Het was gezellig.
En wat ben ik toch een geluksvogeltje =;.

Stiekem nog fotootje gemaakt.

Acda en de Munnik Spelen (nog een keer).

Al weer een woensdag avond, alleen dan niet in december, al leek het er buiten wel op. AedM in Haarlem, gezien vanaf het balkon in een schouwburg die mij verdacht veel deed denken aan een Chinees restaurant alleen dan zonder draken. Maar enfin.

Behalve dat de vrouw naast mij ongeveer 2 uur lang in een stuip heeft gelegen en daarbij zoveel geluid produceerde en ik zo nu en dan eens tegen mijn metgezel zei ‘dat ik de grap niet verstond omdat die vrouw naast mij een hele eigen show aan het weggeven was’ en dat de stuip-vrouw tevens tijdens de liedjes haar eigen bewegingen aan het verzinnen was en dat mij weer heel erg afleidde en dat demonstratief zuchten niet eens hielp (stond ik nog even op het punt om een stink scheet in haar richting te laten in de hoop dat ze flauw zou vallen), heb ik weer ontzettend genoten van AedM.

Nee serieus, het was weer leuk. Maar dit keer niet stiekem foto’s gemaakt :-) omdat ik ook eens wilde weten waar de show eigenlijk over ging haha.

Het was een fijne avond!

Overigens heb ik voor in feb. 2010 Aedm: ODE ook maar meteen 2 kaartjes besteld. Wie gaat er met mij mee als ik geen slachtoffer kan vinden? ;-) We zitten op de 3e rij middenin :>

“Ik ben zo graag”

Woensdagavond, rij 12, Acda en de Munnik – Spelen.
Maanden lang heb ik er naar uitgekeken en eindelijk was het zo ver.
De hele dag was ik zo hyper dat iedereen melig of strontziek van mij werd en de tijd sloop voorbij, ik wilde zó graag en eindelijk mocht het. Schone lenzen in gedaan want rij 12 is nou niet bepaald dichtbij en wilde toch wel iets kunnen zien :P

Ik heb foto’s gemaakt en filmpjes. Slechts 2 filmpjes (3 liedjes) zijn gelukt en het geluid is uiteraard ruk, balen, maar het beeld is mooi (het origineel dan, op youtube niet) dus dat is een troost haha.

De enigste mannen in mijn leven die mij nu 10 jaar wel zijn blijven boeien ;-)
Maar ik ben een gelukkig mens nu.

Hier alvast 1 filmpje, ik ga nog wel opzoek naar een viduploader die het beeld niet zo vern**kt.

En wat foto’s


Acda en de munnik 03-12-2008

Acda en de Munnik 3-12-2008

aedm 03-12-2008

Acda en de Munnik 3-12-2008

Acda en de Munnik 3-12-2008

Acda en de Munnik 3-12-2008

Acda en de Munnik 3-12-2008

Acda en de Munnik 3-12-2008

Beth Hart

Voor de genen die het nog niet wisten: ik ben gisteren dus naar Beth Hart geweest!! In de Patronaat dus.
Wat een wijf zeg! Zij rockt echt heel erg super cool. Wel vet aan de kutpottenclub aan de bar staan irriteren (die zelfs boven de muziek uit kwamen!) maar ik heb toch wel onwijs genoten.

Nog poging gedaan om foto’s te maken, maar dat was bijna niet te doen. Er zaten foto’s tussen waarbij je zo zou geloven dat ik naar een voorstelling van Tarzan was geweest ofzo. Heb ook nog een filmpje gemaakt, wat ook bijna niet te doen was door de auto-focus, maar heb uiteindelijk wel een heel liedje er op gekregen, beetje jammer van het beeld alleen dan. (en die potten die er door heen ouwenelen).

En Elders die er doorheen schreeuwt met zijn “Aardappel-R” haha:
‘De basedrum staat sooo focking harrrjd’ Te grappig gewoon. Maar hij had wel ff gelijk ja.

Goed, de mislukte foto’s en ut filmpke:

beth1

beth2

Blueman group

Kom net terug van de Blueman Group. Hoe veel ogen kom je te kort!! Jezus zeg. Onbeschrijfelijk wat je allemaal ziet, en dat ga ik ook echt niet allemaal typen want dat komt toch niet over, dus dan moet je lekker zelf gaan kijken.

We hebben ontzettend genoten, dat is een ding wat zeker is. Ik heb me bij sommige stukken echt bijna blauw gelachen. Om maar niet over die berg papier te spreken.

Het was fantastisch.

Goed, alleen dan nog een stukkie van drum bone

Concert Venice

Kom net bij een concert van Venice vandaan. Wat leuk! Wat leuk! Ik had ze nog nooit eerder live gezien, en heb er zeker 200% geen spijt van dat ik er heen ben gegaan. Echt geweldig. Overigens is de nieuwste CD “Amsterdam” best wel een aanradertje hoor.

En wat heb ik ontzettend genoten van het publiek. Not, haha. 50% waren naar mijn idee abonement houders van dat theater. 10% Nordic Walkers. 38% vinden de EO-dagen erg hip. En 2% waren gewoon hele leuke mensen. Laat ik nou net die ene 1% zijn en Elders best wel die andere.
;)

 Cornetbeef!!! he Elders? :))

Aangezien we allebei liever staan dan zitten bij een concert zijn we na de pauze blijven staan aan de zijkant. Nog mooier was een sigaretje en een drankje in de hand, maar dat is het nadeel van theaterconcerten: dat mag niet. 

‘k Heb nog een t-shirt gekregen. Blij blij blij mee. Na afloop gingen ze nog signeren, maar daar had ik het geduld niet voor om in de rij te staan.

‘t Was in iedergeval een super mooie en muzikale avond en heb onwijs genoten!!

You’re my favorite song.

 

 

 

Acda en de Munnik Filmpjes III

Zo nu heb ik eindelijk ook eens een triologie geschreven!
Dus hier is eindelijk Lena! Het geluid stond iets te hard voor de mini mic. maar volgens mij is het toch heel goed te verstaan. Het is toch zo’n prachtig nummer…

Ik had alles willen houden wat het was
En dat was dan ook alles wat ik probeerde
Van alle wegen die ik toen met jou bewandelen kon
Koos ik, eigenlijk als vandaag, net de verkeerde

Maar genoeg, genoeg gewouwel…luisteren moet je doen:Ik zeg het voor de laatste keer hihi!
Deze video’s zijn nu dus ook te zien
:
(ze openen in een nieuw venster)

Minnaars en Verliezers

Morgen is ze weg

Kapitein deel II

Als je bij me weggaat
(helaas niet helemaal want toen waren mijn batterijen leeg)

Beatles en de buren
(acoustisch na het uitvallen van de stroom)

Het regent zonnestralen
(acoustisch na het uitvallen van de stroom)

Search
Links: