Archief ‘GAST LOGGERS’

Gastlog: Zinned

 Een poosje geleden vroeg ik aan zinned of hij een gastlog op mijn weblog wilde plaatsen, hier het resultaat!…

Mijn eerste keer.

Enige tijd geleden vroeg Lindsay (MissLinz) mij om een gastlog te schijven. Als vaste lezer, bezoeker en reageerder kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen. Lang heb ik er ook over gedaan om te verzinnen waar een log over te schrijven. Normaliter kom ik niet verder dan het “ik stond om 8:30 uur op en heb een lange werkdag achter de rug” niveau. Nu zou dat dus anders moeten. Maar dan nog de vraag waar over te schrijven?

Elders had ik wel wat ideeë maar een juiste uitwerking was ver te zoeken. Daarom het besluit de ingezette trend voort te zetten en te gaan schrijven over de eerste keer. Echter niet over mijn eerste date “op de boot van Harwich naar Hoek” of mijn eerste keer op de bouw “is stenen sjouwen voor het stratenleggen ook bouw?” en de eerste keer anaalklieren?? Nee allemaal geen optie en al gebruikt. Misschien de eerste keer op mijzelf “het was Augustus 1997…” ach al veel te lang geleden (ik wordt echt oud).

Nee mijn eerste keer is (hopelijk) een kleine zet in de rug van Linds om iets af te maken. Maar voor we zover zijn eerst naar het begin; mijn eerste keer.

Het was net voor mijn 19e verjaardag. Al enige maanden zat ik er tegenaan te hikken en durfde de telefoon niet op te pakken om die ene belangrijke afspraak te maken en dat terwijl de eerste theoretische hobbel met gemak (in één keer) was afgerond. Ja ik heb het over mijn eerste rijles. Volgens mijn leskaart heb ik er 28 uur (in 10 maanden) over gedaan om mijn rijbewijs te verdienen. Mijn eerste aanvraag mocht ik reeds na 14!!! lesuren doen, maar goed zover in het verhaal zijn we nog niet…

De spanning van de eerste afspraak, al wachtende voor de deur. Want je moet natuurlijk direct de auto in duiken. De eerste blik op de auto, de eerste kennismaking met de instructrice, het instappen aan de bijrijderkant en ver uit het zicht van de hele buurt, op een stille parkeerplaats, de eerste momenten aan de bestuurderskant. Wat is de ideale / juiste zitpositie, hoe dienen de spiegels afgesteld te zijn etc etc… Het exacte gevoel dat ik kreeg toen ik voor het eerst de koppeling op liet komen en ‘rustig’ (vol in de toeren) gas bij trachtte te geven kan ik me niet meer herinneren maar het zal een gevoel van extase of onoverwinnelijkheid zijn geweest. Het heeft in mijn gedachten enige tijd gekost om het goede (gas)gevoel te krijgen en mijn rijkriebels te verliezen. Heuveltje rijden was in den beginnen niet mijn favoriet en ik heb dan ook mening minuut verloren omdat de auto steeds af bleef slaan. Vele auto’s hebben op mij mogen wachten tijdens het keren op de weg. Uiteindelijk is het na die 28 lessen en twee maal zakken goed gekomen.

De tocht naar het gemeentehuis was een zegetocht! En de eerste rit met rijbewijs op zak een drama! Die vrachtauto was zeer zeker niet blij met mijn net behaalde rijbewijs. Hij moest volgens mij behoorlijk in de remmen. Nu ongeveer negen jaar en ruim 100.000 kilometer verder durf ik te zeggen dat ik blij ben die stap genomen te hebben. Niet iedereen deelt mijn mening dat ik een “goed” vooruitkijkend en overziend chauffeur ben. Zeker niet als ze door bepaalde gedragingen “aso” rijgedrag uit gaan lokken. De weg is van mij en hoe verder de bestemming hoe fijner.

Dus MissLinz, wanneer stap je weer in de auto en ga je eindelijk je rijbewijs halen? Het is zo ver fietsen …

Gast Log: “Mister X”

De dag dat ik met een meisje voor het eerst een date had…

Al enige tijd was ik smoor verliefd op een leuke meid van het werk.
Ik ben nog nooit eerder samen met een meid samen in zee gegaan dus hou moet ik dit nou
aanpakken? Het heeft me wel vier maanden gekost voordat ik het aan durfde.

Het was de grote dag, de dag dat ik mijn grote liefde uit zal vragen.
Het was een mooie zomerse avond.
Ik was thuis en zat aan haar te denken. Ik vond dat het nu toch maar is tijd werd om is op haar af te stappen. Na even wat getwijfeld te hebben trok ik mijn schoenen aan en liep ik naar het werk. Onderweg was ik zo ontzettend zenuwachtig.
Ik zei de heletijd tegen mezelf dat ik gewoon kalm moest blijven en dat lukte.
Ik stond op mijn gemak bij de ingang en ik stapte naar binnen.
Vervolgens ging ik naar haar opzoek want ik wist dat ze die avond zou werken.
Ja hoor! Daar staat ze dan. Van mijn kalmte bleef niks meer over en ik werd weer helemaal zenuwachtig. Ik stapte naar haar toe en keek haar aan. Zou je misschien vannavond na het werk met mij uit willen gaan? vroeg ik. Ze keek me aan en zei ‘ik kan vannavond niet want ik wordt opgehaald en dat ik niet meer afzeggen’.

Een enorme teleurstelling ging door me heen MAAR… ze was nog niet
klaar… ‘misschien kunnen we zaterdag wat afspreken?’.
Ik wist niet hoe snel ik het woord ja uit mijn mond moest krijgen.
En zo was het gebeurd. Een date voor aanstaande was geregeld en mijn dag kon niet meer stuk. Die zaterdag ben ik samen met haar naar een restaurant gegaan en hebben we daar lekker gekletst samen met wat drinken erbij.
Aan het eind van onze date hadden we allebij zin om vaker af te spreken en zo volgde er meer afspraakjes wat tevens tot een relatie heeft geleid.
Nu 5 maanden later ben ik nog steeds zeer gelukkig samen met haar.

Gast Log: Merel

De eerste keer dat ik!

Tja das nogal een makkelijk begin. Je doet met alles wel eens iets voor het eerst. Ik ging er gelijk over nadenken maar het duurde niet lang tot ik een onderwerp wist waar ik wel wat over kon schrijven. Toevallig had ik deze week nog een “eerste keer ervaring” Ik zal bij het begin beginnen.
Ik doe de opleiding dierenartsassistente en moet daarvoor ook stage lopen. In de praktijk kom ik een hoop dingen tegen waar ik nog niets tot nauwelijks iets van weet, al word dat de laatste tijd wel wat minder aangezien ik nu bezig ben aan mijn laatste stageperiode. Regelmatig krijgen we in de praktijk honden die last hebben van hun anaalklieren (ja het is een lekker praatje en ik hoop ook niet dat de lezer net gegeten heeft of nog moet eten want dan kan je maar beter verder scrollen en het “eerste keer” verhaal van iemand anders lezen) Even voor de leek: honden hebben anaalklieren die aan de rand van de sluitspier zit. Bij het ontlasten worden de anaalklieren geleegd en word er een vloeistof over de vers gelegde drol gedruppeld wat weer handig is voor het territorium. Enfin voor mij een bekend verhaal en heb ook al regelmatig gezien hoe de dierenarts deze op een nette en schone manier uitknijpt als ze bij een hond verstopt zijn. Terwijl de dierenarts aan het opereren was viel het onderwerp op anaalklieren en ik vroeg mij af of katten deze ook zouden hebben. Het antwoord was ja. Nou weer wat geleerd dacht ik toen. Ik vroeg de dierenarts nog of katten er ook wel eens last van zouden hebben maar volgens haar was dit niet het geval en kwam het maar zelden voor.
Een paar dagen later ging ik vanuit mijn stage op weg naar huis omdat mijn dienst erop zat. Toen ik thuis was en de voordeur opende werd ik eerst hartelijk ontvangen door mijn hond Bram. Nadat ik half door de deur kwam en hem gauw een aai gaf liep hij weer gelijk naar zijn mand en werd ik vervolgens liefkozend gegroet door mijn poes Froukje. Ik deed de voordeur dicht en nadat ik haar een dikke knuffel had gegeven zette ik haar terug op de mat. Terwijl zij haar nagels van haar voorpoten aan het scherpen was aan de mat trok ik mijn jas uit. Omdat ze nogal jong is kan je leuk met haar spelen en plaag ik haar wel eens door haar achterpootjes op te tillen (net zoals met kruiwagentje rijden) en dan loopt ze op haar voorpootjes verder. Aangezien ze dit keer weer zeer uitdagend met haar kont om hoog naar mij stond kon ik het niet laten om die achter pootjes te op te tillen.. En toen gebeurde het¦. Opeens leegde ze met kracht haar anaalklieren! Het smerige bruine spul spoot omhoog en raakte nog net niet mijn gezicht en kleding. Het grootste deel was op haar staart terecht gekomen en een deel op het raam van de deur. En wat een geur!! In die paar seconden dat ik mijn jas uit deed waren inmiddels haar moeder, zus en broer ook aankomen wandelen om mij gedag te zeggen. Helaas voor mij hadden ze toen geen enkele aandacht meer voor mij. Nee ze waren helemaal geobsedeerd door de anaalklier-prut! Met z’n 3en zaten ze zeer geïnteresseerd aan d’r kont en staart te ruiken. Ik moest de hulp inschakelen van mijn zusje om d’r staart weer schoon te maken en het raam van de deur weer spatvrij te maken.
Dit was dus mijn ˜eerste keer” die ik deze week heb gehad. Wat ik eerder die week had geleerd op mijn stage werd nu zeer onverwacht in de praktijk gedemonstreerd. Één ding weet ik in ieder geval zeker, Froukje hoeft haar anaalklieren niet te laten uitknijpen door de dierenarts. Die van haar werken prima!

Gast Log: Remco

De 1e keer op de bouw

Het was 2002 en ik ga voor het eerst op stage. Op de bouw welteverstaan. Leek me erg leuk, maar op de 1e dag gebeurde het al. De ontgroening op de bouw. Voor mij hadden ze een klassieke poets in gedachten. De tapgaten zijn op, laat die nieuwe maar even een voorraadje halen (voor de niet-Nico’s onder ons: Een tapgat krijg je door met een tap schroefdraad in een gat te maken. De zelfde truuc bestaat er ook met luchthaken en plintentrapjes).

Zo gezegd, zo gedaan: Ik op pad voor een doosje tapgaten. Ben 3 bouwmarkten en een ijzerzaak afgeweest, en elke keer belden ze elkaar op met de boodschap dat er een groene bouwvakker aankomt voor een doosje tapgaten. Elke keer kreeg ik dezelfde mededeling: Ze zijn momenteel niet op voorraad, probeer het eens bij die en die. Een uur of 3 verder besluit ik dat het wel mooi is geweest en ga naar huis, om een kwartier voor einde werktijd terug te keren op de bouw met de mededeling dat ik mijn missie niet heb voltooid. Zij lachen, want ik was er ingetuind. Laat ze maar lachen, ik heb mooi een snippermiddag genomen.

Search
Links: