archief van juli, 2006

Toch…

toch nog ff naar bed gegaan, werd om kwart voor 12 wakker geroepen. Enfin, ik ben niet alleen een luiwammes maar ook gewoon een vreselijke slaapkop. 

Heb echt bizar gedroomd, het heb ff geduurd maar herinner me wel weer een paar flarden terug. In ieder geval kwam het er ongeveer op neer dat ik dood was en dat ik andere dooie mensen de weg moest wijzen ofzo, echt heel duf, veel bloed en smerige details. Er kwamen allemaal dooie mensen naar me toe om te vragen hoe het nou was om dood te zijn (what te fuck! Ik wist nog antwoord ook!) dus ik loog tegen iedereen dat het niet zo heel erg was. Op het moment toen het echt een horror begon te worden werd ik wakker geroepen, jammer ik had wel willen weten hoe het was afgelopen.

wat vroeg!

Bah ken niet meer slapen. Was al om half 5 wakker, en daarna geen oog meer dicht gedaan. Mijn rug is puin. 

Verveel me echt kapot nu. Wilde net ff me nieuwe pas aangeschafte computer spelletje spelen, maar mijn vader heeft gisteren achter de computer gezeten en heeft de beeldresolutie veranderd en alles is nu GROOOOOT (waarom niet alleen dan de tekst grootte veranderen denk ik dan). Geen één website ziet er nog normaal uit en me spelletje valt ook niet meer te spelen. En ik krijg het ook niet meer goed, want dan is het hele beeldscherm vervormd en juist dat ene knopje wat ik nodig heb op de monitor om t beeld ‘goed’ te krijgen doet het niet meer. Zit hier met knipperende ogen tegen mega grote letters en pictogrammen aan te kijken, en dat komt niet doordat ik nog moe ben.

Zit te denken wat ik zal gaan doen, ik heb alle nieuwe Jan, Jans en de kinderen boeken die ik heb gekocht ook al uit en iedere dvd die ik wilde zien heb ik ook al gekeken. Ik ben halverwege het laatste uitgebrachte deel van Harry Potter, maar dat hele boek kan mij totaal niet boeien om 1 of andere reden, terwijl ik die anderen erg leuk vond. En om nou ff lekker mijn muziek aan te zetten is denk ook geen strak plan, want dan is iedereen wakker.

Eigenlijk ben ik best moe, maar als ik nu weer ga proberen te slapen en ik val in slaap kan ik vannacht niet meer slapen en val ik ‘s ochtends pas in slaap. Aangezien ik morgen om 7.50 uur op mijn werk zijn is dat dus geen ook geen strak plan, want dan kan ik mijn bed weer niet uit komen.

Al die nutteloze dillema’s op de vroege morgen! Ach ja wat doe je er aan hè!

piep piep!

 

Fijn een Medicijn

Ik heb heeeeeel veel van dit nodig: 

543

 piep ’t piepkuiken heeft killer neigingen.

nog een paar dagen dan ben ik weer…:jeuj

Gastlog: Zinned

 Een poosje geleden vroeg ik aan zinned of hij een gastlog op mijn weblog wilde plaatsen, hier het resultaat!…

Mijn eerste keer.

Enige tijd geleden vroeg Lindsay (MissLinz) mij om een gastlog te schijven. Als vaste lezer, bezoeker en reageerder kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen. Lang heb ik er ook over gedaan om te verzinnen waar een log over te schrijven. Normaliter kom ik niet verder dan het “ik stond om 8:30 uur op en heb een lange werkdag achter de rug” niveau. Nu zou dat dus anders moeten. Maar dan nog de vraag waar over te schrijven?

Elders had ik wel wat ideeë maar een juiste uitwerking was ver te zoeken. Daarom het besluit de ingezette trend voort te zetten en te gaan schrijven over de eerste keer. Echter niet over mijn eerste date “op de boot van Harwich naar Hoek” of mijn eerste keer op de bouw “is stenen sjouwen voor het stratenleggen ook bouw?” en de eerste keer anaalklieren?? Nee allemaal geen optie en al gebruikt. Misschien de eerste keer op mijzelf “het was Augustus 1997…” ach al veel te lang geleden (ik wordt echt oud).

Nee mijn eerste keer is (hopelijk) een kleine zet in de rug van Linds om iets af te maken. Maar voor we zover zijn eerst naar het begin; mijn eerste keer.

Het was net voor mijn 19e verjaardag. Al enige maanden zat ik er tegenaan te hikken en durfde de telefoon niet op te pakken om die ene belangrijke afspraak te maken en dat terwijl de eerste theoretische hobbel met gemak (in één keer) was afgerond. Ja ik heb het over mijn eerste rijles. Volgens mijn leskaart heb ik er 28 uur (in 10 maanden) over gedaan om mijn rijbewijs te verdienen. Mijn eerste aanvraag mocht ik reeds na 14!!! lesuren doen, maar goed zover in het verhaal zijn we nog niet…

De spanning van de eerste afspraak, al wachtende voor de deur. Want je moet natuurlijk direct de auto in duiken. De eerste blik op de auto, de eerste kennismaking met de instructrice, het instappen aan de bijrijderkant en ver uit het zicht van de hele buurt, op een stille parkeerplaats, de eerste momenten aan de bestuurderskant. Wat is de ideale / juiste zitpositie, hoe dienen de spiegels afgesteld te zijn etc etc… Het exacte gevoel dat ik kreeg toen ik voor het eerst de koppeling op liet komen en ‘rustig’ (vol in de toeren) gas bij trachtte te geven kan ik me niet meer herinneren maar het zal een gevoel van extase of onoverwinnelijkheid zijn geweest. Het heeft in mijn gedachten enige tijd gekost om het goede (gas)gevoel te krijgen en mijn rijkriebels te verliezen. Heuveltje rijden was in den beginnen niet mijn favoriet en ik heb dan ook mening minuut verloren omdat de auto steeds af bleef slaan. Vele auto’s hebben op mij mogen wachten tijdens het keren op de weg. Uiteindelijk is het na die 28 lessen en twee maal zakken goed gekomen.

De tocht naar het gemeentehuis was een zegetocht! En de eerste rit met rijbewijs op zak een drama! Die vrachtauto was zeer zeker niet blij met mijn net behaalde rijbewijs. Hij moest volgens mij behoorlijk in de remmen. Nu ongeveer negen jaar en ruim 100.000 kilometer verder durf ik te zeggen dat ik blij ben die stap genomen te hebben. Niet iedereen deelt mijn mening dat ik een “goed” vooruitkijkend en overziend chauffeur ben. Zeker niet als ze door bepaalde gedragingen “aso” rijgedrag uit gaan lokken. De weg is van mij en hoe verder de bestemming hoe fijner.

Dus MissLinz, wanneer stap je weer in de auto en ga je eindelijk je rijbewijs halen? Het is zo ver fietsen …

Dus.

Had die oelewapper toch nog uiteindelijk gelijk.

Wat heb ik een agressieve zeik bui zeg! Bah.

aso-sjaal deel II

Ik had het weer warm vandaag dus deed mijn sjaaltje af, en toen kreeg ik vieze mannetjes aan mijn kassa die, ik denk, dachten dat mijn ogen in mijn overhemd zaten. Dus deed ik mijn sjaaltje maar weer om….

Oh ja, er was ook nog een man (type looser) die dit vroeg:
“Heb je last van je maandelijkse ongemakken? Want je kijkt zo moeilijk! HAHA!”

:| 

Erg lollig ja, oelewapper :-w
Laat ik het dit keer weer gewoon warm hebben gehad.

Ik snap niet waarom sommige mensen het vandaan halen…

poema power hihi

Een of ander iemand heeft een site aangemaakt: http://www.ikbeneenpoemameneer.tk/ , een actie om het liedje op een CD te krijgen. Zou het werken?

Ja ik ben het er wel mee eens dat ’Ik ben een Poema, meneer’ gewoon een heel gaaf nummer is. Je hoort het 1 keer en ‘t blijft gewoon gigantisch hangen (ja ja hoge hitpotentie!).

Onze vriend Ruud is zo aardig geweest om het te filmen; zie hier.
(inclusief een swingende Thomas en een Paul met een über geile stem rrraauwww!)

 

aso-SJAAL…

…Dat is het! Nee niet asociaal, maar ASO-SJAAL!!

Mag ik even zeuren?

Buiten flikkeren de mussen van het dak en binnen tijdens t werk moeten we onze sjaaltjes omhouden. Nou is het niet zo’n ramp als je het wannebe sjaaltje heb met klittenband die laag om je nek hangt over je werkkleding heen, maar nee die heb ik niet, en die krijg ik ook niet.

Nee, ik heb nog zo’n old-skool sjaalt die qua oppervlakte 2 keer zo groot is als een gewone huis-tuin-en-keuken-theedoek die ook nog eens onder mijn bloes moet gedragen moet worden (ja oke mijn sjaaltje is ‘stijlvoller’ maar nog steeds ‘geen stijl’). Als het nou vocht absorbeerdende katoene sjaal met koelelementen er in verwerkt, was het natuurlijk een ander verhaal geweest.
Mijn sjaaltje is van 100 procent polyester, dat sucks. 

Vrolijke klanten komen in je oor schreeuwen dat het best om uit te houden is in de supermarkt, terwijl jij daat staat met een dikke overhemd, een hesje (chillet heet dat ofzo?), een lekkere dikke broek tot aan je oksels en een jeuk sjaal om (waaronder zich waarschijnlijk de beginselen van een krentenbaard beginnen te vormen).

Om 1 uur had ik er genoeg van, ik heb de strenge regels overtreden: ik (ja mensen! IK!) had mijn sjaaltje afgedaan. Nog geen 5 minuten later ging mijn telefoon bij de kassa: “WAAR IS JE SJAALTJE, dat is VERPLICHT!!!” 

:o
WHAT THE HELL!! (ik sta toch niet in m’n onderbroek ofzo?!) Enfin, ik moest mijn sjaaltje weer om doen. Herinneringen van een poosje geleden kwamen weer omhoog: ik ben toen naar huis gestuurd omdat ik het vertikte om mijn sjaaltje om te doen. Braaf deed ik mijn sjaaltje weer om, zwaaide nog even vriendelijk naar de camera boven me en ging weer aan het werk.

Aangezien ik met dit weer niets meer dan een bh draag onder mijn overhemd, en mijn sjaaltje dus aan mijn lichaam zat vast geplakt, kreeg ik weer jeuk, en jawel het lang verwachtte rode uitslag op mijn tere perzikhuidje. Linz deed haar sjaaltje weer af.

Oke, ik kan flink zeuren, maar ik ben niet de enige die het warm heeft, meer collega’s vinden het te warm…Maar die willen geen waarschuwingen krijgen, nee niet verliezen liever hun bewustzijn dan hun sjaaltje. Come on!

Ik heb er vrede mee dat mijn achternaam op het naambordje moet, dat mijn ene werk broek 10 maten te groot is, de andere werk broek 10 maten te klein is en ik ben zelfs zo ver gegaan om een mega grote button met de achterlijke tekst “LEKKER DOEN” te dragen…Dus in ruil daar voor draag ik bij temperaturen van boven de 25 geen sjaaltje meer. Eerlijk toch?

 

Werk enzo

Boos ben ik! Op de personen die ‘melkert-baantjes’ hebben bedacht! Wat een neten zijn dat zeg. Heb ik 4 (eigenlijk 5) jaar lang geleerd om onderwijsassistent te worden; zijn er geen banen in te vinden!

Ik heb net besloten om een jaar te stoppen met school, (ik wilde stiekem naar de pabo maar ik kom nooit door de rekentoets en spelling/taaltoets…Dat weet ik nou al.) Maar dan wil ik nu wel een baan vinden dat bij mijn opleiding past!! 

Over 2 jaar wil ik weer naar school, toch maar iets voor grafisch vormgever of iets met media ofzo, dat boeit me wel. Ook wil ik nog naar de schrijversvakschool in Amsterdam, maar aangezien daar geen vergoeding uit groningen voor is moet ik daar nog voor gaan sparen.

Maar goed, toch vind ik het niezoleuk dat niemand meer een onderwijsassistent aanneemt.      

jahava!

Eigenlijk wil ik nog een keer naar het Java. Ik vond het zo leuk gisteren! Ik moest dat ff via sms aan Elders kwijt, die schurk gaat vandaag dus. Sms’t ie terug: Iets wat mooi was kan nooit beter worden. Hmpf, hoe sentimenteel! Misschien zit er een redelijke kern van waarheid in, maar ik houd niet van ondertonen. 

En ik zeg het weer: KOOP DIE LENNYPENNY VOOR ME!! Plies…Anders ga ik je slaan!

Het volgende concert wat op het programma ligt is Venice dat is ook fijne muziek. En 3e rij in het midden, ik heb er nu al zin in!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Search
Links: