archief van november, 2006

Cursus enzo

Vandaag was ik weer eens te laat. Nou ja, ik dacht dat ik niet hoefde te komen naar een cursus voor overblijf moeders die om 9 uur begon. Blijkbaar wel dus.

Om kwart voor 10 kwam ik aan gescheurd en heb toch het overgrote deel van de 6 uur durende cursus mee gekregen. Op zich wel intressant, vooral om de opinie van de ouders n.a.v de onderwerpen die behandeld werden, maar in feite zelfs niet iets bijgeleerd omdat de helse jaren van mijn opleiding nog vers in het geheugen zit. Al kan een lichte refresher geen kwaad natuurlijk.

Gelijk daarna door gegaan naar de naschoolse opvang. Daar nog de schrik van mijn leven gekregen omdat mijn collega in het tentje wat we in het lokaal hebben staat lag te slapen en ik dat niet verwachtte. Verder een vrij normale dag. Kuntselen met Krimpie Dimpie is helemaal hot bij de kids, en ik heb daar weer vrolijk aan mee gedaan.

Morgen nog 1 middagje werken bij de super en dan weer lekker het weekend in. Al moet ik nog wel sinterklaas cadeautjes kopen voor de kids van de naschoolse. Maar dat komt zaterdag ochtend dan nog wel.    

Foto van toen

Zeg tamara, ken jij deze foto nog? Uit 2004 ofzo. En waar??? Volgens mij de huishoudbeurs ofzo haha toen we voor een opleiding in Amsterdam gingen kijken en daar eindigden???? Heb ik je het kaartje ooit nog terug betaald?

Nou je het zegt inderdaad, we waren toen nog beiden zwanger ook. Alleen maar om zo’n ontzinnige shoptas te krijgen, wat wel weer handig was voor alle nutteloze voldertjes en troep. Helaas kostten de Huggies tassen wel geld toen.
:( 

Niet het optreden van Hind te vergeten.

En toen we thuis kwamen waren we beide lid van de Nederlandse boeken club o.i.d. Maar wel mét teddybeer en 2 stomme CD’s. Plus nog als bonus die dag een harde storm op H’dorp station terwijl wij ons aan een reling van een brug vast hielden om te niet weg te waaien.

Verschrikkelijke foto trouwens, dat dan weer wel.
Heb jij die foto met die vogel nog?? Je weet wel, een grote vogel in het midden en de bovenkant van ons voorhoofd nog net er bij. haha!

opleidingskeuze test

Zat ik me net ff te vervelen en kwam ik terecht op een of andere opleidingensite waar je van die voorgeprogrammeerde voorkeursvragen krijgt. Enfin, de opleiding in de sector die ik heb gevolgd eindigde bij de uitslag op nummer 10.

‘t Is eigenlijk een beetje een stomme uitslag.

Nummer 1: Kunst kan ik me nog wel enigsinds voorstellen, maar de term “kunst” is een beetje een relatief begrip.

Nummer 2 dan: Politie, leger en beveiliging? Allemaal leuk en aardig, maar niks voor mij.

Nummer 3!!  Horeca en huishouding. Hoe erg!. In de horeca zou ik zelf mijn beste klant zijn. Huishouding? Volgens mij heb je daar mannen voor.

Nummer 4: Textiel en kleding. Ik heb 46 verschillende shirtjes, en nog weet ik niet wat ik aan moet trekken. Laatstaan dat ik ze zelf moet gaan maken.  

Nummer 5: Vervoer en logistiek. Het enige wat ik wil is dat de bus gewoon op tijd komt.

Nummer 6: Metaal en elektrotechniek. Come on…

Ach het hele lijstje zie je hier onder:

1. Kunst 85%   
 
2. Politie, leger en beveiliging 83%   
 
3. Horeca en huishouding 64%   
 
4. Textiel en kleding 59%   
 
5. Vervoer en logistiek 59%   
 
6. Metaal en elektrotechniek 57%   
 
7. Onderwijs 56%   
 
8. Recht en openbaar bestuur 52%   
 
9. Sociaal en cultureel 44%   
 
10. Zorg en welzijn 44%   

 

Hallo alweer.

Ligt het nou aan mij of was het vandaag lente? Ik had het gewoon echt warm vandaag, terwijl ik gewoon in een shirtje rond liep. Niet dat ik het erg vind hoor, totaal niet, maar vorig jaar meen ik me zelf te herinneren dat er toch sneeuw lag, of iets wat er op lijkt. Ach ja, lekker belangrijk allemaal.

Vandaag weer typisch een standaard dag gehad: Tussenschoolse opvang en naschoolse opvang. Ik hou niet zo van die standaard dagen, maar ja wat doe je er aan he. Morgen een uurtje eerder beginnen (he da’s niet standaard! Nu kan ik niet uitslapen!), want het administratie programma voor de tussenschoolse opvang deed het niet, en dat moet toch echt gedaan worden. Ach, ‘t is toch 7 euro meer aan het einde van de maand.
\:d/ hoezee!

Ik zit eigenlijk te denken om iets leuks voor me zelf te kopen en ik zit te twijfelen tussen een laptop en een digitale camera. Ik vind het allebei leuk, en ook erg duur ja… Misschien nog voor iets anders, maar dat terzijde want dat is nog duurder. En eigenlijk is het misschien handiger om te sparen, maar geld zo brandt bij mij.
Nee hoor, ik heb geen gat in mijn hand…
‘t is meer een gleuf (PinPas).

Goed, ik ga zo maar eens op bed aan. Klinkt ook stom ‘op bed aan’. Zit ik de laatste tijd wel eens vaker over na te denken, stomme uitspraken. Zoals: ‘Dat zit wel snor’, of ‘fluitje van een cent’ en dat soort debiele uitspraken, waarvan we allemaal weten wat daarmee bedoeld wordt, maar toch zo idioot klinken. Ach ja…

Daar is ik weer

Zo het weekend is al weer bijna voorbij! Vandaag lijkt het op dit moment wel lente. Echt lekker.
Vrijdag zoals gewoonlijk gewerkt bij de Dirk en ‘s avonds heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens gewerkt bij de kinder disco.
Als iemand nog gratis pepernoten wilt hebben, je kunt ze ophalen! Er is slechts een keer mee gestrooid (snoepgoed en pulver inbegrepen).

Verder gewoon een beetje de standaard dingen gedaan. Zaterdag lekker uitgeslapen, overdag beetje aangerommeld en beetje geshopt, ‘s avonds nog ff elders wezen kijken en toen ik vandaag om 10 uur wakker werd, was het al weer zondag! Gaat echt snel. 

Eens kijken wat ik van vandaag ga maken. Ik wil in ieder geval de bedrading van mijn stereo even overnieuw doen, want het klinkt als een grammafoonplaat als ik een muziekje wil luisteren. Verder misschien nog ff spelen met mijn nintendo DS, ik heb een heel leuk nieuw spel gekocht namelijk en is behoorlijk verslavend.

Maar eerst nog even net doen alsof het lente is…  

Gedicht: Mis Mij

Ted van Lieshout schrijft zo mooi he

Mis Mij

Denk niet meer aan mij. Zie me
over het hoofd. Ik ga gebukt. Er is
in mij geen houden van te vinden,

geen antwoord heb ik op wat je voor me
voelt. Spijt alleen, omdat we allebei
verlangen naar verlangen,

maar ik niet hier en niet naar jou.
Ik zoek iets groots dat in de verte dwaalt, voorbij.
Laat mij niet los. Ga weg. Blijf desondanks. Mis mij.

How…

Mooi mooi mooi…

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

How

I didn’t come this far for you to make this hard for me
And now you want to ask me “how�?
It’s like – how does your heart beat, and why do you breathe?
How does your heart beat, and why do you breathe?

Why did you come here?
You weren’t invited
You were on the outside – Stay on the outside
And now you want to ask me “why�?
It’s like – why does your heart beat, and how do you cry?
How does your heart beat?

And there are some things that I like to figure out
There are some things that I can do without –
Like you, and your letters that go on forever
And you, and the people that were never friends

With all the things that you could be
You never could learn how to be me
And now you want to ask me “how�?
It’s like – how does your heart beat, and why do you breathe?
How does your heart beat, and why do you breathe?

Ga nu maar liggen

Ga nu maar liggen
Ga nu maar liggen liefste in de tuin,
de lege plekken in het hoge gras, ik heb
altijd gewild dat ik dat was, een lege
plek voor iemand, om te blijven.

Rutger Kopland

hm

What’s worse, falling in love with a fool
or being a fool for falling in love?

suf…

X-factor

Zo heb me weer ontzettend vermaakt met de audities van x-factor. Diep triest maar te geestig gewoon. 

Search
Links: