archief van november, 2008

pling!

Nog 1 nachtje slapen :D !!
En dan ben ik vanaf dat moment echt heel arm maar ook een stuk rijker.

Ik weet al wat ik voor de kerst wil hebben: een voedselpakket en overlevingspakket waar ik een jaar mee kan doen.
Dan vraag ik voor de kerst voor volgend jaar weer het zelfde :-)
Slim he.

gedicht: koud

koud

je ademt dus je leeft
je denkt en je doet
ga maar door en door
want zo gaat het goed

je lacht en je liegt
in de zelfde zucht
zodra jij je omdraait
sla je op de vlucht

je zegt wat je denkt
maar niet wat je doet
bij de vraag naar waarheid
ontbreekt het jou aan moed

je huilt en je drinkt
alles proeft naar zout
je ademt dus je leeft
maar je hart is koud

© 30-11-2008

jeuj

:O Beth Hart in Nederland!! Wie gaan er mee?

“Sfeervoller”

Lieve nukkige lezertjes (en die aantal geobsedeerde fans die nog vaker dan ik op mijn weblog kijken – wat ben ik toch leuk he),

Omdat de donkere koude dagen weer voor de deur staan, ben ik bezig om u wat sfeervoller de dagen door te slepen. (Nee, ik kom geen kerstliedjes zingen, ook niet in een kerstjurkje een dansje maken.) Veel mensen worden depressief of lijden aan melancholie rond deze tijd, en omdat mijn weblog veel te veel lichte en blijmakende kleuren heeft voor dit tijd van het jaar zal ik u helpen door mijn layout aan te passen aan uw gemoedstoestand.
U ziet, ik zit vol medeleven.

(Er zitten nog wat bugjes in de layout maar die haal ik er met de tijd nog wel uit, als ik zin heb.)

once upon a time…

I thought you were my friend.

***********************

How can you stand and lie to me
And look me in the face
I wish I knew what strange disease
Could make you act that way
All the things we did together
I’ve known you for so long
I always did believe in you
How could I be so wrong?

vakantie

Zoals velen van jullie niet weten heb ik al sinds maandag een weekje vakantie. Waarom? Omdat ik deze week wilde gebruiken om al het een en ander in te kunnen pakken en/of uit te zoeken voor de vuilverwerking. En 3 keer raden waar ik nóg steeds niet aan begonnen ben…. Juist! (1 keer raden was genoeg he?).

Ik ben in heel veel dingen heel erg goed; onzin verkopen, eten, drinken, seks, slapen, en vooral helemaal niks doen. En dan komen we bij het punt ‘helemaal niks doen’. Het is niet zo dat ik niks wíl doen, ik heb gewoon geen flauw idee waar ik moet beginnen. Enkele personen weten wat voor een pleurisbende het is op mijn slaapkamer, en toen zagen ze nog de ‘opgeruimde’ vorm. Nu moet ik zelfs over allerlei dingen heen klimmen wil ik in mijn bed terecht kunnen komen (al zou ik niet weten wat er mis is met een beetje apenkooien vlak voor het slapen gaan, maar enfin). Echt vrolijker word je er niet van moet ik zeggen, maar dat terzijde.

Ik ga maar eens ff iets doen, denk ik. Mijn sigaretten zijn op, wil nieuwe hebben. Daar komt ook nog eens bij dat ik het laatste half jaar onwijs veel meer ben gaan roken. Ik begin er zowaar bijna een antipathie tegen te krijgen, maar stoppen?? Ho maar! Ik zat me net puur hypothetisch te bedenken: Stel dat je liever doodgaat dan stopt met roken, dan rook je dus door. Maar van roken ga je ook dood, dus wat heeft het voor zin. Stoppen of niet stoppen… Tja… Ach… LAAT MAAR!!!

Nog ff…


Over-consumeren

Terwijl ik met Ben op de bank zat, zuchtte ik en staarde wat voor me uit. Ben kwam wat dichterbij en vroeg: “Wat is er aan de hand?”
“Niks,” zei ik. Ben was niet tevreden met mijn antwoord en vroeg verder: “Vind je me niet lekker meer?”
Terwijl ik me buik er al een beetje van vol had, hapte ik nog een keer toe: “Hè doe niet zo stom joh, wat denk jij nou? Tuurlijk vind ik je nog lekker, dat heb ik al gevonden sinds ik je ken. En nou bek houwe want ik wil Grey’s Anatomy kijken.”
Beteuterd droop Ben een beetje af, maar hij probeerde het nog een keer: “Ik smelt nog eens weg van je, helemaal als je te lang met me wacht.” Ik negeerde hem, hij kon me gestolen worden want McDreamy kwam in beeld. Terwijl ik nu de gene was die aan het druipen was, voelde ik in ene een natte plek op mijn been vallen. Verschrikt stond ik op: “Wat doe je nou man! Bah! Kon je nou echt niet wachten, ik heb net een schone broek aan!” Ben zei niks meer, helemaal uitgeteld was ie. Ik keek naar mijn been en zag de vlek zich uitbreiden. Eeuwig zonde want hij had gewoon moeten weten dat ik het in mijn mond lekkerder vind, en makkelijker; want ik hou niet er niet van om die troep schoon te maken, het gaat er zo moeilijk uit.

De reclame kwam en had eindelijk weer tijd om wat aandacht te besteden aan Ben. “Waar blijft Jerry eigenlijk?” vroeg ik. Ben keek mij geërgerd aan: “Heb je er aan één nou echt niet genoeg?”
“Nee,” zei ik, “je weet hoe groot mijn ego is.”
“Ach jij hebt tenminste nog een ego, het enige wat jij doet is mij gebruiken”
“Er is niks mis met een beetje over-consumeren… volkomen normaal.”
Ben droop weer eens af.

Ik nam nog een hap en daar kwam Jerry aan. Jerry is meer de stille genieter, zeikt niet en laat het gewoon allemaal gebeuren. Lekker makkelijk dus. Hij is wel wat grover, maar op zich heb ik daar weinig problemen mee want hij laat tenminste geen vlekken achter op mijn broek.

Het laatste deel van Grey’s Anatomy begint weer en geniet van het aanblik wat mij zo nu en dan voorbij flitst, terwijl ik ondertussen aan het over-consumeren ben. In ene hield het op. Nee niet Grey’s Anatomy, maar Ben en Jerry hielden er mee op. Meer konden ze me echt niet geven, ik had alles opgebruikt. Ze waren helemaal leeg, en snel weg.

Met een diepe zucht stond ik op, liep naar de keuken en gooide de rommel die ze na hun vertrek hadden achtergelaten in de prullenbak. Op het moment dat ik me omdraaide om mij vlug weer samen te voegen met Derek en Meredith, zag ik nog net een flits van de laatste scene, maar die was in een oogwenk voorbij. Het einde gemist! Neeeee! Stelletje eikels!

Jullie worden bedank!

Wat een gedoe

Gas, water, licht, verzekeringen, internet, verf, behang, interieur, inpakken en wegwezen.
Het klinkt allemaal zo simpel.

En dat is het ook

zo

Vandaag ook maar ff een nieuwe bank gekocht. Een heule grote met ontelbaar veel kussens dus we kunnen er gezellig met z’n allen op hangen. Ik ga natuurlijk in een kasteel wonen (toch Lesley?), dus ik wilde eerst een soort kasteelbank. Maar het is toch een beetje erg moderner uitgevallen, maar wel vet cool stoer.

Moet alleen nog steeds een salontafel hebben, (en niet een die gemaakt is van gelul). En nog een paar dingetjes, maar da’s nog ff sparen.

Search
Links: