archief van mei, 2009

De penopauze

Er is een opvallende ontwikkeling gaande. Vroeger, toen kuilen nog hobbels waren, gebeurde het regelmatig dat als de man in zijn midlifecrisis kwam hij opeens zijn motor rijbewijs wilde halen (of een cabrio) (en natuurlijk een veel jongere vrouw). Nu is het helemaal anders. Tegenwoordig als de man in zijn midlifecrisis komt haalt ie zijn motor rijbewijs niet meer, nee joh da’s veel te veel werk, hij koopt een Vespa en het liefst nog in snormodel. Natuurlijk moet het ding wel opgevoerd worden maar dan tot max. 50, niet harder want dat is so not done.

Dus mocht je de 40 gepasseerd zijn, en je hebt opeens behoefte aan een Vespa, dan weet je bij deze hoe laat het is.

Fijn weekend :-)

Toppunt van lef…

Daar hadden het 2 kinderen op mijn werk vandaag over, het toppunt van lef en vertelde elkaar flauwe mopjes erover.
Op een gegeven moment kwam 1 van de 2 kinderen naar mij toen en vroeg: “Lindsay, weet jij wat het toppunt van lef is?”
“Uhh.. Waarschijnlijk ga jij mij dat nu vertellen.”
“Ja! Met een drol in een zakje aanbellen bij een neger en zeggen dat z’n kind gesmolten is! HAHAHA!”

Oh.

Pedagogisch (uche…) gezien mag ik daar natuurlijk niet om lachen, maar ik lag natuurlijk weer eens in een deuk. Niet om het grapje zelf ( ;)) ) maar om het kind. Hij moest zo hard lachen om zijn grap dat ie bijna in zijn broek pieste, met de tranen over zijn wangen van het lachen zei hij: “ik wist wel dat jij het leuk zou vinden, van mijn juf kreeg ik straf!”

:-? moet ik me nu toch een beetje zorgen gaan maken?

Zeggen wat je denkt

Ik zeg soms wel eens hardop wat ik denk. Vaak bewust, en gelukkig zelden onbewust. Maar vandaag floepte het er uit, ik kon er niks aan doen.
Ik stond ergens in de rij te wachten tot ik aan de beurt was, ik was eindelijk bijna aan de beurt en opeens zie ik een groene pruik voorbij flitsen. Dat ‘ding’ drong dus voor met de opmerking ”sorry hoor ik heb haast”. Ik zag dat geval alleen van de achterkant en als je er al zó vanaf de achterkant uit ziet, dan zou ik bijna ook haast hebben maar ik ging dit echt niet leuk vinden. “Kan me echt geen kut schelen,” zei ik. Opeens had dat ding wel tijd om zichzelf op te draaien en mij WOEST aan te kijken… En ik… ik was zo ontzettend verbaasd. Niet omdat ze zich omdraaide, niet omdat ze naar me keek alsof ik haar dood wenste, maar dat iemand er van de voorkant er zo erg er uit kan zien, en dat expres. Groen haar en een kop vol piercings en minstens 80 jaar.
Ik was bijna sprakeloos het enige wat uit het niets vandaan in mij opkwam en bij overmaat van ramp ook nog uitsprak was: KERSTBOOM
Een vrouw achter me hoorde ik gniffelen en ohhh zeggen.
Maar uiteindelijk kreeg ik mijn zin dat mens liep boos weg. ‘Ach, zo kan het ook,’ zei de man achter de toonbank droogjes. En zo ging het ook, wie heeft ooit bedacht dat als je er uit ziet als een griezel dat je daarmee bepaalde privileges hebt? Ik niet hoor. Dus blijf voortaan maar netjes op je beurt wachten.

Acda en de Munnik Spelen (nog een keer).

Al weer een woensdag avond, alleen dan niet in december, al leek het er buiten wel op. AedM in Haarlem, gezien vanaf het balkon in een schouwburg die mij verdacht veel deed denken aan een Chinees restaurant alleen dan zonder draken. Maar enfin.

Behalve dat de vrouw naast mij ongeveer 2 uur lang in een stuip heeft gelegen en daarbij zoveel geluid produceerde en ik zo nu en dan eens tegen mijn metgezel zei ‘dat ik de grap niet verstond omdat die vrouw naast mij een hele eigen show aan het weggeven was’ en dat de stuip-vrouw tevens tijdens de liedjes haar eigen bewegingen aan het verzinnen was en dat mij weer heel erg afleidde en dat demonstratief zuchten niet eens hielp (stond ik nog even op het punt om een stink scheet in haar richting te laten in de hoop dat ze flauw zou vallen), heb ik weer ontzettend genoten van AedM.

Nee serieus, het was weer leuk. Maar dit keer niet stiekem foto’s gemaakt :-) omdat ik ook eens wilde weten waar de show eigenlijk over ging haha.

Het was een fijne avond!

Overigens heb ik voor in feb. 2010 Aedm: ODE ook maar meteen 2 kaartjes besteld. Wie gaat er met mij mee als ik geen slachtoffer kan vinden? ;-) We zitten op de 3e rij middenin :>

thunderstorm

Ik zat echt heerlijk. Lekker op een stoeltje (die eigenlijk niet lekker zit), met een boekje en een beetje drank. Alles leek vredig en blij te blijven. Eerder op de avond zei buurman al dat het morgen niet zo lekker weer zou worden en iets later zei buurvrouw dat het vanavond noodweer zou worden. Ik besloot extra te genieten.

Toen het wat donkerder werd zag ik in de verte wel wat flitsen, waar ik nog wat foto’s van heb gemaakt, daarna probeerde ik de naderende bui te negeren. Met een mantra van gebeden als ‘neem een omweg!’ en ‘ga terug!’ hoopte ik dat het slechte weer wel uit zou blijven. Ik bleef stug doorlezen in mijn boek.

Alsof het niets was werd ik ineens half uit mijn stoeltje geblazen. De wind die plots op kwam zetten was echt niet cool. Toen ik mijn stoeltje in mijn huiskamer zette en weer naar buiten keek was de hemel al veranderd in een hel en het water brak los. Ik hou niet van onweer, maar dat wisten we al, daar heb ik talloze blogs over geschreven.

Morgen als het regent ga ik denk maar met de bus, misschien maak ik dan dit weer is mee:

daaag!

En… Wie is jouw idool?

Iedereen heeft diep in z’n hart wel iemand zitten, het ware idool. Wie is het bij jou?
Niet eerst naar de antwoorden kijken, want dat werkt toch niet en de uitslag moet natuurlijk verrassend blijven, dus eerst vraag voor vraag lezen en doen.
Je mag een rekenmachine gebruiken natuurlijk.

1) kies je favoriete nummer tussen de 1 en de 9
2) vermenigvuldig dit met 3
3) tel er 3 bij op
4) vermenigvuldig dit nog eens met 3
5) je kijgt nu een 2 cijferig getal tel deze 2 getallen bij elkaar op zodat je nog een getal krijgt
6) scroll naar beneden om te zien wie jou idool is


*********
*********
*********
*********
*********
*********
*****************
***************
*************
***********
*********
*******
*****
****
***
*

Dus… je hebt nu alles uitgerekend? Nu mag je in het lijstje kijken welk getal je had, dat is dan jouw ware idool.

1: Piet Paulusma
2: Albert Verlinde
3: Gerard Joling
4: Dries Roelvink
5: Sponge Bob vierkante broekje
6: Fatima Moreira de Melo
7: Gordon
8: Hennie Huisman
9: Miss Linz
10: ik heb geen idool!

Grey’s Anatomy

nou had ik van de week een aflevering gemist en ik dacht; ik kijk m wel ff terug op internet. En toen he, toen kon ik niet meer stoppen met kijken. Wat gebeurd er met Izzy? Wat gaat er nog meer gebeuren? Vele kleenex-momentjes zijn mij voorbijgekomen
:(( , maar ik zeg niks. Zelfs niet over “007″ putverdillemes nog an toe. Ik vond het de laatste tijd een beetje inzakken (lees: saai) maar ZO’N spannende finale! Ik ga non-stop op mijn nagels bijten tot season 6! Oeioeioei! :-ss


Did u say it?
‘I love u..’
‘I don’t ever want to live without you..’
‘You changed my life..’

Did u say it?
Make a plan.. Set a goal…
Work toward it..
But every now and then look around..
Drink it in..

Cause this is it…

It might all be gone tomorrow.

post-it!

Soms, heel soms, is er wel eens wat tijd over op een dag en dan gaat het sluimeren bij mij he. Ik stond op de stoep ff te roken en een collega stond bij me. Ik keek naar de fiets van collega J en zei tegen mijn collega: “Zal ik die fiets op z’n kop zetten?” Het idee was op zich al flauw (op het dak is leuker), maar collega J is een klein beetje humorloos. En wat ga je dan doen? Ja uhmm… Op eens wisten we het, en rende met de collega ff naar de winkel om vervolgens idee in uitvoering te brengen:

P200509_17.03

De auto van ons andere collega stond er een beetje sobertjes bij en het werd tijd voor een pimp vonden we. Eerst konden we zijn auto niet eens vinden, maar dat kwam doordat hij met de auto van zijn vriendin was. Na wat vage vragen aan hem wisten we de auto te lokaliseren en konden we uiteindelijk aan de slag.

Met de slappe lach kwamen we terug en de gedupeerde collega vroeg ons wat er was. Ik had maar snel een verhaal verzonnen dat we naar de Hema waren en dat ik daar alle kopjes op z’n kop had gezet (had ook wel wat voor mij geweest kunnen zijn, dus hij geloofde het ook nog).

Eigenlijk mocht ik om 5 uur naar huis, maar ik wilde zijn reactie toch ook wel heel erg graag afwachten. Met weer een andere collega ging ik om de hoek staan (ik betrek iedereen namelijk in flauwe grappen) en we hebben dik een half uur gewacht tot hij eindelijk eens aan kwam zetten. We hoorden hem namelijk aankomen, want hij begon te brullen van het lachen, maar hij wist niet dat wij om de hoek stonden.

P200509_18.03_[03]

2 kadavers stonden er zich mee te bemoeien, en ik geloof niet dat hun het zo heel grappig vonden, but who cares mijn collega hield niet op met lachen.

Op naar het volgende plan :-)

Sneeuw!!

Nee, geen sneeuw buiten, maar binnen. Ik deed de vriezer open en dacht… “oh…”.
Waarschijnlijk heb ik mijn vriezer open laten staan, want er lag een laag ijs in waar de noordpool jaloers op zou zijn. Overigens kon mijn vriezer zo het museum in met de meeste stalactieten. De pegels hingen er prachtig bij.

Nu ben ik met handdoeken en bakjes heet water bezig om dat ding leeg te krijgen. En ik ga op zoek naar een föhn!

Milow

Zoo fijn. Ik werd niet echt blij van dat irri ayo technology, maar wat een fijne muziek. Eigenlijk is ayo technology ook wel een heerlijk fout nummer. Maar ik begin zijn muziek steeds heel erg veel beetjes fijner te vinden. Must have the cd!

you left me out there
in the early morning rain
why would you believe me now
I’m only trying
to protect my point of view
I want you to let me in

Search
Links: