archief van september, 2009

bekverbouwing

In den vroege ochtend stond ik voor de deur van de tandarts te wachten op mijn broer. Wij kwamen voor een bekverbouwing. Mijn broer was zeg maar niet echt aan de vroege kant, hij gaf een slome trut en een veegmachine de schuld. Ik verdenk hem ervan gewoon omgereden te hebben.
Nu is een bezoek aan de tandarts niet mijn grootste hobby, maar bang? Nee. Ik ben wat dat aangaand niets zo’n mietje, ik heb er gewoon geen zin in.
Voor mijn lieve broer is een bezoek aan de tandarts denk ik zeg maar een soort tripje naar de slager en hij is het slachtvee.

Naast elkaar zaten we te wachten in de wachtkamer. Zuchtend, steunend en kreunend zat mijn broer naast mij. Ik zat te trappelen van enthousiasme, ik had er namelijk wel heel veel zin in. Eindelijk werd ik geroepen en ik kreeg – hiephoi – een verdoving. Ik mocht daarna weer in de wachtkamer zitten want mijn broer kreeg ook een verdoving, toen ie terugkwam keek ie nog veel zieliger. Ondertussen kon mijn verdoving lekker inwerken en uiteindelijk voelde ik de rechterkant van mijn gezicht niet meer, ik vroeg nog aan de assistente of ik er uitzag als een eenzijdige hamster. Het was niet veel erger als toen ik binnenkwam in ieder geval.

Nou de behandeling sloeg uiteraard nergens op, mijn kaak werd open geboord, allerlei haken en pinnen kwamen aan te pas. Na veel bloedspetters en splinters van wat kiezen werd de boel weer dicht gemetseld en klaar. Nou dat maakte indruk.

Toen ik mijn broer ging halen (volgens de tandarts overigens mijn partner) zat ie bleekjes als een zielig vogeltje op zijn stoel. Toen ie eenmaal binnen lag had ik buiten door het raam heen nog geprobeerd een foto van hem te maken, maar die is helaas mislukt. =))

Maaar toen hij eindelijk klaar was (ik ben natuurlijk wel zo lief dat ik even op hem wacht he) kon hij weer een beetje lachen. Kijk je hoeft natuurlijk alleen maar iets grappigs te zeggen en het is al schuddebuiken, maar als je iets grappigs zegt terwijl je halve smoelwerk niet meer werkt is het lachen gieren brullen.

Verder heb ik bijna de hele dag een verdoofde rechterhoofd gehad. Incl. mijn bovenlip en de rechterkant van mij tong. Ik kon niet meer normaal praten, roken, drinken en eten. Maar we hebben hebben het overleefd :D *bling* *bling* Gelukkig.

de zon schijnt…

was het nou maar 10 graden warmer! :-)

trieste gebeurtenis

Gisteren avond had ik gehoord dat er een ongeluk was gebeurd in de buurt, op de n201. Ik keek op internet en zag dat het BOT-team (soort slachtofferhulp voor hulpverleners) ingeschakeld werd, en als dat team ingeschakeld wordt is het echt flink raak. 2 doden en 1 zwaar gewonde. De eerste foto kwam vlak daarna online, het moest een auto voorstellen maar het was niets meer dan een hoopje blik wat er van over was gebleven. Het was niet eens ‘uit de bocht vliegen’ maar was gebeurd op een recht stuk weg. Het klinkt misschien bruut, maar toen ik deze foto zag vond het echt een godswonder dat deze boomklever te overleven was. Geen idee had ik nog wie er in de auto zaten.

Vanmiddag belde mijn moeder om te vragen of ik van het ongeluk gehoord had, aangezien ik druk bezig was kon ik mij niet zo snel omschakelen dus mijn moeder vertelde over het ongeval en wie er in de auto zaten. 2 van de 3 personen ken ik, het zijn broers van elkaar. De 3e dodelijk slachtoffer was de vriendin van de jongste van de twee broers. De oudste jongen is door de klap uit de auto geslingerd en in de naastgelegen sloot terecht gekomen, hij is door omstanders uit het water gevist maar mocht het niet overleven.
Ik heb hem 1,5 week geleden nog voor het laatst gezien met zijn eeuwige rode rugzak op z’n rug.

De jongste heeft het ongeluk tot nu toe overleefd, zijn bekken, bovenbeen en zijn nek is gebroken maar gelukkig geen dwarslaesie. Vanmiddag is hij geopereerd en wordt nog kunstmatig in coma gehouden.
Het idee dat als hij wakker gemaakt gaat worden en te horen krijgt dat hij een ongeluk heeft gehad en zijn vriendin en broer het niet hebben overleefd vind ik echt verschrikkelijk.

Ik ging vooral vroeger vaak met ze om, vooral in de 6 jaar dat mijn moeder op hun paste en kwam ook toen vaak bij hun thuis spelen. Ik heb toen wat vadertje en moedertje, mongooltje en supercats afgespeeld toen. En ik geloof dat ik Dunderklumpen ook nog steeds uit mijn hoofd kan.

Mijn gedachten gaan uit naar hun ouders en natuurlijk de ouders van het meisje. Te vreselijk, en heel schokkend om te horen.

Gaat lekker zo

Het begon vanochtend eigenlijk al. Mijn laatste slok cola goot ik over het aanrecht in plaats van ín het glas.
Ik ben uitgegleden over mijn schone was omdat ik dat eigenlijk op moest ruimen maar daar heb ik nog even geen zin in gehad.
En ik dacht dar het daarmee wel gedaan was.

Nee helaas, toen ik eenmaal op mijn werk was en ik nog even snel een sigaretje wilde roken viel mijn aansteker uit elkaar gelukkig had ik nog een reserve aansteker! Maar die bleek uiteindelijk leeg te zijn.

Tijdens de lunch drink ik meestal melk en ik kijk altijd naar de datum, net een dag over de datum… zou toch net moeten kunnen als het koel staat en nog dicht zit? Nou niet dus want ik heb ontdekt dat er niets smerigers dan een flink grote slok melk door te slikken en er dan pas achter komen dat de melk verrot is. Ulghhh!! Ik heb de hele dag die smaak gehad.
Dit was nog erger dan als je moeder vraagt of je ff de chocomelk wil proeven omdat er dingetjes in drijven want dan ben je nog enigszins voorbereid!

Smaakvol dagje, morgen hopelijk beter.

jaapieohoh

Afgelopen nacht heb ik over Jaap gedroomd. Who the fuck is Jaap, hoor ik u al denken. Nou Jaap is een kelner uit het hotel in Arnhem waar ik een poosje geleden verbleef. Een heel eind verderop dus.
Heb toen blauw gelegen om die man, als er een prijs zou bestaan voor droogklooterij dan had hij die met vlag en wimpel gewonnen. Die man wist over alles wel een droge opmerking te maken.

Vannacht had ik dus over hem gedroomd. Niks bijzonders, ik zat in de kroeg en daar was Jaap opeens weer. Weer lachen gieren brullen en verder weet ik niks meer.

Toen ik vanochtend wakker werd, was ik Jaap al weer vergeten en ging met frisse tegenzin naar mijn werk. Tussen de middag, in mijn pauze ga ik soms wel eens ff een ijsje halen bij de cafetaria, maar vandaag ging ik op het terras zitten omdat het geen ijsjes-weer was maar toch best wel lekker weer. Later kwam er iemand met thee en koffie aanzetten.
“Je mag kiezen, thee of koffie van het huis uiteraard,” zei hij. Ik wilde de thee. “gelukkig maar, want de koffie is van zeer trieste kwaliteit,” zei hij en ging naast mij zitten. Ik moest meteen weer aan Jaap denken.
Hij vroeg naar mijn weekend, niet veel bijzonders. En de zijne. Ja weekendje Veluwe, hotelletje gepakt blabla en hij had zich daar toch rot gelachen om een of andere gare gast.

En ik wist he he. “Ja die Jaap die is me er een,” zei ik. De kop die hij toen trok was priceless. “Hoe weet jij dat nou!”
Maar we hebben ons daarna nog kostelijk om Jaap (en zijn moeder) zitten vermaken terwijl hij aan de andere kant van het land misschien op dat moment zich met frisse tegenzin op zat te maken voor het werk en nu weer aan het verzinnen was hoe hij de avond door moest komen.

:-)

Goede morge

(:|

lekker lui

aangezien ik nu al aan een slaapmutsje zit te lurken, moet morgen om 8u beginnen, heb ik eigenlijk een slaapdag gehad. Werd pas om 13.00 wakker, ging een bééétje laat naar bed afgelopen nacht (hoezo energie-overschot), en eigenlijk heb ik niets meer gedaan dan de reclame uit de brievenbus gehaald en een wasje gedraaid. Het hele weekend heb ik geen zin om te koken gehad en weinig honger, gisteren werd het stokbrood met te veel knoflook en vandaag is het pizza geworden. Lekker ongezond, maar dit weekend mocht het van mij. De rest van de maand ga ik mij weer netjes gedragen, want ik ken geen vet voedsel meer zien en ach, ik heb verder toch geen eten meer haha.

Maar nu snel naar me bedje want zo gaat die stomme wekker al weer.

groene handen

aangezien het lekker weer was vandaag vond ik het weer eens tijd worden om door mijn tuin de zwerven. Beetje gras lopen maaien, wat al een helse klus is maar nu viel ook telkens het voorwiel van mijn grasmaaier eraf, hoezo irri. Kippengaas tegen de schutting aan geramd voor mijn ukkie passieplanten die straks heeeeel groot gaan worden en passiebloemen in gaan groeien en dan krijgen we een hele warme zomer zodat er passievruchten in aan groeien en daar maak ik weer Passoã van wat ik ga verkopen en heel erg rijk van ga worden. Net zoals mijn wijngaard die ik aan het verbouwen ben :P, maar dat is uiteraard voor eigen gebruik. Ondertussen nog paar keer visite gehad maar ik was in een ik-wil-vandaag-alles-doen-in-mijn-tuin-mood dus iedereen was gauw weg haha. Ondanks dat de zon zich bijna niet liet zien bleef het buiten nog wel lekker lang goed vertoeven, wie weet wel voor het laatst van dit jaar, dus ik vond het bijna zonde dat het op ‘n gegeven moment toch wel koud werd.

Best een productief dagje geweest. :-)

Dag van de leidster

waar blijven trouwens alle felicitaties? Het was een bijzondere dag hoor! De Dag van de leidster is geweest! We werden door de of blij gemaakt met een giftcard voor Gezondheid en mooiheid, en daar zat ik nou net op te wachten! Eindelijk kan ik als lekker gezond wijf deur het leven.

Gerechtigheid (vervolg van vorig jaar)

Bijna een jaar geleden ben ik op m’n bek getimmerd door een man die net zo groot als dat hij breed is. Als u wat heeft gemist: het eerste deel leest u ‘ hier

Ik ben in de tussentijd een aantal keer geïnformeerd door justitie over de zaak en vandaag was de rechtszitting en het vonnis voor dit persoon. Ikzelf mocht erbij aanwezig zijn maar ik zag dat totaal niet zitten, omdat ik niet nogmaals geconfronteerd wil worden met deze persoon. Ik weet niet meer goed hoe hij er uit ziet en dat wil ik ook graag zo houden.

Mijn ouders zijn er vanmiddag wel geweest, en daar ben ik wel blij om, wil om te wachten tot ik eindelijk weer een brief krijg van justitie gaat ook weer een hele tijd overheen (kun je nagaan dat het over een paar dagen al een jaar geleden is dat dit hele gebeurd is gebeurd.) En natuurlijk heb ik gewoon een stel nieuwsgierige ouders die willen weten welke soort griezel hun dochter een paar beuken heeft verkocht.
: P

Toen ze aankwamen bij het gerechtsgebouw was er sprake dat het hele gedoe niet door zou gaan. Omdat hij zelf aan de late kant was (hoezo lui) maar uiteindelijk kwam hij opdagen en werden mijn ouders en hij (met nog een paar andere piepoltjes) met zoom in een wachtkamer gezet. Lekker gezellig.

Goed. Op een gegeven moment Kwam het zo ver dat eindelijk de zitting kon beginnen en wat bleek nou? Mijn verklaring klopt van geen kant! Nee echt! Hij had mij niet geslagen en zeker niet mijn strot dichtgeknepen. Hij had mij alleen maar bij mijn jasje gegrepen en over mijn hoofd heen geaaid ofzo? Hmm ja alleen een beetje jammer dat ik geen jasje aan had. Volgens hem zou ik hem gediscrimineerd hebben, gelukkig was ik niet alleen en had de dokter een verklaring afgegeven van overgebleven letselschade.

Maar goed, om een lang verhaal iets langer te maken, hij bleek al een strafblad te hebben van hier tot daar. Van wapenbezit tot weet ik veel allemaal wat. Verzin maar wat, het zal vast in zijn prachtige naslagwerk staan.

Het uiteindelijke vonnis is 40 uur werkstraf (ja maar dat hebt ie geen zin in zegt ie) en voorwaardelijk gevangenis straf van een maand ofzo met een proeftijd van 2 jaar.
Ik had liever schadevergoeding gehad haha, had ik er nog wat leuks van kunnen kopen.

Goed. Dat was het dus, dit heeft dus een jaar moeten duren. Einde van het verhaal. En daar wil ik het graag bij laten. Over de orde van de dag.

ps: waarschijnlijk staan er een paar gekke woorden tussen in de tekst, of vreemde hoofdletters, tekstverwerker doet een beetje gek. Enfin.

Search
Links: