archief van juli, 2010

Lullig toeval

Vandaag precies 37 jaar geleden is Roger Williamson verongelukt op het circuit van zandvoort,
vandaag precies weer zo’n ongeluk, zo ongeveer dan.

wilikzien!

spinzilla

zat ik net lekker Gooise Vrouwen te kijken (again), zie ik mij toch een monster voorbij sluipen. Nee het was geen man dit keer, maar het was een vieze harige harrie met harige mega poten en vergeleken daarmee een klein lichaampje maar wel groot genoeg om te kunnen zien dat daar ook haar op groeide. Het kwam echt tussen de kussens van mijn bank gekropen en ik geloof dat ik nog nooit uit horizontale toestand zo hoog heb gesprongen.

Het dier was echt te groot om heel stoer met een tissue te grijpen en liefdevol naar buiten te sodemieteren. Nee, dit beest moest dood! Ritueel verbrand worden! Weg! Voordat het eitjes gaat leggen, en als het een mannetje is een ander vieze spin gaat bevruchten (je weet maar nooit wat je met die kruisingen krijgt, misschien wel valse spinnen met grote hoektanden) dus dat moest echt voorkomen worden.

Ik heb de spin beveelt om rustig op zijn plekje te blijven zitten zodat ik ondertussen de elektrische vliegenmepper a.k.a. spider-killer kon pakken, en gelukkig had de spin wel oortjes en bleef het op commando zitten. Voorzichtig schoof ik het diertje op de vliegenmepper en drukte het knopje in. De rest hoef ik niet uit te leggen.

Vol eerbied heb ik het beest in de prullenbak gemieterd en daarna uiteraard nog het 1e en het 6e couplet van het Wilhelmus gezongen.

En nu ga ik die klote vlieg vermoorden.

Die leeft ook nog joh!

Ik hoorde dit nummer na jaren opeens weer op de radio. Mooie liedjes worden amper nog gedraaid, behalve de mooie liedjes die je ook al achterstevoren op kan boeren, dus die zijn niet mooi meer. Maar eindelijk had ik een zender gevonden die dit soort liedjes draaide, alleen weet ik niet meer welke zender het was.
Ik dacht eigenlijk dat het mens al dood was, of dan in ieder geval dood maar dan vergeten te gaan liggen. Het verbaasde me! Ze heeft nog steeds een strot.

Mega mossels en viezigheid

De afgelopen dag was het weer lekker warm dus het was prima weer om in de buurt een beetje rond te hangen met de kids.
In de buurt is een sloot / uber klein mini meertje met een soort bruggetje (stapstenen) in het water waar je over heen moet lopen (balanceren) om op een soort eilandje te komen. Een van de kinderen wilde dat wel eens doen en dat mocht wel van mij. Ik had nog niet eens de kans om te zeggen ie wel zijn schoenen uit moest doen of hij stond al midden op die brug. Droog was hij aan de overkant gekomen. Ja en nu nog terug.
U raadt het al. Halverwege donderde het kind in het water. “Juf, mogen wij ook zwemmen?” Die vraag had ik natuurlijk kunnen verwachten.
Vertikken ze het om in hun onderbroekie in de binnentuin in een badje te zitten (want dan zit je voor lul), als je in de sloot springt maakt het opeens geen drol meer uit.

Al snel kwamen de kinderen weer uit de sloot geklommen: “Er zitten schelpen in het water!!” Ze kwamen aan met mega mossels, zo groot had ik ze nooit gezien.
En dit was nog best een kleintje:

Of ze er één mochten open maken. Ach ja kind, het leven is al een ontdekkingstocht dus je gaat je goddelijke gang maar. Na veel gepruts en gefriemel hadden ze een grote mossel opengesloopt: “Het lijkt wel uitgekotste snot wat erin zit, en er zit nog poep in ook,” zei 1 van de kinderen. Dat zegt al genoeg. Het interessante was ook meteen van de mossel af. “Het zijn smerige dingen!”.

Ernaast was ook een kabelbaan. De kinderen vonden eigenlijk ook wel dat ik erop moest, maar dat ik dan ook moest filmen (ik moest alles van ze filmen, mijn telefoon staat vol hilarische filmpjes van mijn groep maar mag ze helaas niet op mijn site zetten) en die filmpjes willen ze dan 10 keer terug zien. Nou het geintje van de kabelbaan in combinatie met filmen is nou niet echt een daverend succes want het heeft bijna m’n leven gekost haha. Uiteindelijk kwam ik wel weer op mijn pootje terecht. Het einde heb ik er uitgeknipt omdat schuttingtaal nou niet echt netjes is ;-)

Dwalen

Thuis was het niet meer om te harden, dus wat doe ik dan?
Gewoon, naar de winkel gaan. Want daar hebben ze airco.
En had voor mijn gevoel al veel te lang thuis gezeten.

Onderweg in mijn dwaaltocht ben ik nog een tafeltje tegenkomen.
Geen idee wat ik ermee moet, maar ik heb m toch maar gekocht.

Ff knuffelen met een lekkertje

Spijtig genoeg

Het grootste nadeel van spijt,
is dat het altijd te laat komt en nooit op tijd

Godsamme

Lieve god, U heeft de afgelopen tijd mijn favoriete zanger Micheal Jackson, mijn favoriete acteur Patrick Swayze, mijn favoriete actrice Farah Fawcett en mijn favoriete entertainer Ramses Shaffy tot u genomen.

Ik wil u alleen nog even laten weten dat mijn favoriete elftal Spanje is, Dank u.

zweetkreet

Hier kon echt geen 24 uur dry deodorant tegenop vandaag. Maar gotogot wat was het lekker weer. Gelukkig stonden de badjes buiten en kon ik even pootje baden, terwijl een collega helemaal in het bad werd gelazerd (moet je met mij niet geprobeerd worden, gebeurt ook niet thank god). Toen de werp-collega een andere collega in het badje wilde gooien ging hij met haar op zijn schouder hard op z’n plaat. Gelukkig liep het goed af, maar jammer genoeg was ik te laat met het opnemen van een filmpje ;-)

Tegen de middag begon ik toch wel last te krijgen van de hitte, hoe je het ook wend of keert, ik blijf natuurlijk een klein lief teer poppetje. Even onderuit gaan zitten en toen kwam het allemaal weer goed. Dat dan weer wel.

Ik was vandaag rond 22.30 thuis en nog is het heerlijk uit te houden. Ik heb Venice op staan met ondertussen een heerlijk rood wijntje te genieten van de koeler wordende lucht. Dit is pas echt zomer, en zo mag het van mij blijven. Geen gezeik en gezeur meer, lekker in de tuin en me nergens druk om maken behalve een om de mugjes die mij lek prikken… maar dat zien we morgen dan wel weer.

Ik hoop voor morgen om weer een lekker zonnige dagje, dan pak ik weer de stretcher en ga ik lekker slaapjes doen in het zonnetje. Daar ben ik echt aan toe. Sterker nog, ik ben toe aan vakantie… maar die begint pas over 3 weken.

Tot dan een drukke tijd met lange dagen, maar dan wel 4 dagen tegen de 5 dagen die ik buiten de schoolvakanties om werk. Dat mag ik dan ook wel weer.

Goed weekend!

Search
Links: