archief van april, 2011

parkeerplaatshumor

Ja hoor, ik had weer zo’n dag!

Het begon vandaag al met laten-we-lindsay-even-leuk-taken-opleggen-die-nooit-iemand-heeft-hoeven-doen-maar-nu-doen-we-dat-lekker-wel. Dus ik was blij dat mijn dag voorbij was en naar huis kon gaan. Maar enfin, das niet zo spannend.

Onderweg kwam ik tot de conclusie dat ik nog even langs de winkel moest om boodschapjes te doen. Toen ik de parkeerplaats opreed en de bocht om wilde werd ik bijna overreden door een dikke Mercedes, leuk hoor als je zo’n mooie auto heb maar dat betekend nog steeds dat het handig is om te stoppen bij haaientanden.

Maar goed de man wilde niet op zij en deed zijn raampje open, er zat zo’n typische jup in die stonk naar J.C. Boldoot strontruimers en een blond kak-mevrouwtje naast hem mooi te zitten zijn. Goed. Er moest dus gepraat worden met mij. De man sprak mij aan of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was om zomaar de bocht om te gaan. Ik zei hem dat het die haaientanden bij hem op de weg er niet voor niets waren. Nou nu was ik erg brutaal hoor. Want ik was nog heel erg ver weg en hij begon dingen tegen me te zeggen die niet eens de moeite waard waren geweest om op te slaan. Dus ik zei: “Joh als je zo graag een discussie wil voeren over haaientanden en voorrangsregels moet je me maar zien te bereiken binnen kantooruren of anders gewoon maar weer een cursusje theorie-les doen.”
Toen zei de man: “Nee jij moet gewoon voor mij stoppen stoephoer!”
“Nou ik weet niet of je het ziet blinde lul maar ik sta toch stil, maar schijnbaar had ik beter tegen je aan moeten rijden want dan had jij nog steeds fout geweest en nou op tyffen want ik wil er langs.”

Hij reed door. Ik reed door, parkeerde en stapte uit. Maar hij keerde uiteindelijk om en zij vrouw stapte uit. Gillend, hoe ik het durfde om haaaaaaar man een blinde lul te noemen. En ze zou me wel even een klap geven. Naja ik heb wel eens een knal gehad van een hele grote donkere man dus zo’n vrouwtje maakte totaal geen indruk om mij. “Kom dan! Kom dan!” Riep ze.
Ik lachen en zei: “ja wacht ff, ik moet me er echt ff op voorbereiden.” Dan kon ze het krijgen ook.
Dus ik draaide me om en trok mijn broek naar beneden en ging met mijn kont naar d’r toe staan: “Nou je mag kiezen, of je geeft me billenkoek of je mag me kont gedag kussen! Wat wil je?”
Nou de flauwerd. Ze liep gewoon weg!
Mensen op de parkeerplaats verbaasd kijken, een paar mannen stonden te joelen en te klappen.
En van mij mogen blinde jup en kakwijf lekker in de sloot rijden met een dikke mercedes.

Lekker

Roadie, Dexter, Tinka, Jaco en Groupie zitten lekker buiten het hok te chillen (en eindelijk niet meer irritant te krijsen, schijt irritant is dat) en Bruce rent lekker rondjes door huis en knabbelt op z’n gemakkie zo nu en dan op een beukensnipper die de vogels op de grond gooien. Als ik uiteindelijk niet allergisch blijk te zijn voor Bruce (hatsjie & snottie, ik hoop dat ik verkouden ben geworden sinds ik Bruce heb want ik hou nu al van hem) dan wordt bruce een ex-man (ballen eraf want hij pist constant op mij, de vieze geilneef. Ow en dan nog wat, hij geeft dus constant likjes op mijn hand en gezicht, ik had hem beter Bef kunnen noemen) en als het uiteindelijk echt nodig blijkt te zijn komt er een vriendinnetje bij (die noem ik dan gewoon Bef haha). Moet eigenlijk wel zegt iedereen. Er werd mij verteld dat Bruce niet gelukkig zou worden zonder konijnenvriendin en zeer eenzaam zou sterven (om het nog dramatischer te maken), want ik zou ook niet gelukkig worden met op een onbewoond eiland met alleen een hond (pff, wedden van wel? Ik heb soms echt een hekel aan mensen). En ik moet mij er echt aan houden dat ik het hok iedere week schoonmaak want anders gaat het echt meuren (slechtste kant van mij).

Wel ben ik aan het kijken voor een grotere ruimte voor Bruce (en zijn eventuele mogelijke befvriendin) want ik vind het hokje wat ik voor hem gekocht heb te klein. Ik was een heel klein beetje vergeten dat mijn piskonijn nog een baby is en bij navraag van het ik-weet-heel-veel-van-konijnen-meisje van de dierenwinkel waar ik mijn vogeltroep koop, wordt Bruce een uit de klauwen gewassen dwerg vanwege zijn grote achterpoten. Ik zal ook niet blij zijn als ik de hele dag in een hokje zou moeten zitten zo groot als een toilet. Nu staat er een ren om de kooi heen omdat ik het zo zielig vind, maar het irriteert mij mateloos midden in de living. Ik koop ook is een konijn he.
Maar goed, dit gaat het dus worden:

En ja, het is eigenlijk een puppyren, maar dat maakt geen moer uit, ik zie er alle voordelen in. Maar ik moet nog wel ff passen en meten.
Mijn eettafel gaat er sowieso uit want ik eet nooit aan tafel want dan kan ik geen tv kijken (sneu he), en die ene 3 keer in het jaar dat we gezellig aan tafel kaartspellen aan het doen zijn kan ook wel op de grond dan. Het staat er typisch voor de sier en vooral heel stof en troep te vangen. Toen ik hier kwam wonen vond ik dat mijn bij-kamer een gezellige eetkamer moest worden, maar de laatste keer dat ik hier een romantische diner heb gehad is zelfs nog nooit geweest dat doe ik altijd elders, dus laat maar. Wat ik dus wil vertellen is dat van mijn eetkamer best een nieuwe konijnenruimte gemaakt kan worden, geniaal al zeg ik het zelf.

Verder weinig te melden. Ik zit ondertussen genieten van een biertje, weer eens wat anders dan wijn. Voor morgen hoop ik dat het weer lekker weer gaat worden en verder wil ik het zo mogelijk heel erg rustig aan doen. En dat gaat best goed.

Luiwammesje

Paaseikonijn

Zat laatst paaseitjes te eten, schoot het eitje weg. Nergens te vinden natuurlijk, ook erg weinig moeite voor gedaan om het te zoeken eigenlijk. Bruce heeft schijnbaar een zeer goed gevoel voor zoeken want binnen de kortste keren zat het kreng het eitje op te eten. Zeer verontwaardigd was hij toen ik het eitje af pakte. Gek he.

Hij rent nu als een dolle door huis heen en heeft geholpen om even aan te geven dat het onder de bank toch wel een flink zooi was, nu ligt alles door huis. Dus ik ga maar eens even opruimen.

Bruce Konijn

Vanmiddag met Tamara op een semi-strandje gelegen en ik zei tegen Tamara dat ik een konijn wilde. Uiteraard verklaarde zij mij voor gek, en dat klopt. Dus ik heb een konijn gekocht.

Natuurlijk heb ik er al een hele tijd over nagedacht (zeker een kwartier! grapje..) en getwijfeld,  ik heb totaal geen ervaring met konijnen, ik weet niks van konijnen maar toch bleef het me aantrekken. Absoluut om het pluizige uiterlijk, maar ook om het gedrag wat ik erover gelezen had. Van verschillende kanten heb ik gehoord dat ik het niet moest doen want zo’n beest sloopt alles. Naja, als ik wat aan raak gaat het ook kapot dus wat is nou het wezenlijke verschil?  Zolang zo’n beest maar geen gang vreet in mijn bank, mijn schouw niet bewerkt, of mijn mooie kast ziet als lustobject, zie ik geen probleem. Opletten dus. En oh ja, ze schijnen te stinken. Ja? Dus? Je wil aan mij ook niet ruiken als ik een dag bezig ben geweest. Gelukkig bestaat er voor mij deo en voor dierengeur Oust. Dus.

Dus ik heb vanmiddag een konijntje uitgezocht die mij wel aanstond. Niet te pluizig want dat vind ik te veel werk, tja… en ook niet met rechtopstaande oren want dat vind ik niet mooi haha.
Toen keek ik een hokje in en dacht: ahhhhh die’s schattig! Ik vroeg aan de verkoop mevrouw of ik hem ff mocht vasthouden om te kijken of dat beest mij niet meteen zou bijten of moorden, nou hij sprong in mijn armen en bleef er meteen in hangen. Dus hij hield al meteen van mij. Ik vroeg aan hem of ie in avifauna wilde komen wonen, en meteen ging zijn kopje op en neer.  Het is een witte met nog wat dwerghangoortje geworden, schijnbaar van een week of 12 oud. Ik vroeg aan de verkoopvrouw hoe groot het beestje uiteindelijk zou worden, zij wees het formaat aan als Vlaamse Reus, maar daar geloof ik niet zo in als zo’n konijn een dwerghangoor wordt genoemd, tenzij ze daar alleen de hangoren mee bedoelen.

Ik vroeg ook meteen hoe lang het zou duren voordat zo’n beestje een beetje tam zou worden. Nou toch wel zeker een week of 2 á 3. Oh…
Dat had ik dus ook al gelezen.

Nou hup, alle konijnen-attributen er ook maar meteen bij aangeschaft want wat is nou een konijn zonder eigen bankstel? Precies…
Konijn, die ik ondertussen al omgedoopt had als Bruce, werd in een kartonnen doosje gepropt en gauw op weg naar huis; hierbij bedank ik Tamara nog even voor de service (brengt ook eens een dagje met mij door he).
Eenmaal aangekomen vond ik het zielig om het beest in die doos te laten zitten, want die had ie ondertussen al helemaal ondergezeken, terwijl ik bezig was het hok in te richten dus heb het meteen maar in huis losgelaten, tegen alle adviezen in die ik op internet-fora heb gelezen, maar ik heb schijt aan rules want ik kon hem moeilijk in mijn vogelkooi duwen ofzo.

Toen het hok klaar was heb ik Bruce Konijn in zijn hok gezet en het maar met rust gelaten, gewoon omdat overal staat dat dat moest. ‘s Avonds ben ik nog ff weggeweest om een goede maaltijd te nuttigen bij pama en daarna gauw weer terug want ik vond dat Bruce wel lang genoeg rust had gehad.

Bij thuiskomst hem meteen uit het hok gehaald en op de bank gezet. Wat nou tam worden? Dat beest kroop mijn nek in en had zich daar goed ingenesteld. Nadat ie wakker werd heeft ie nog uitgebreid de bank besnuffeld en bescheten (lol, hij eet zijn eigen stront op, ook goed). Ook had ik gelezen dat een konijn er een hekel aan heb om op schoot te zitten, nou dit konijn dus schijnbaar (nog) niet he.

Na een half uurtje begon het gekke beest mijn gezicht af te likken en met zijn snuitje tegen mijn kin aan te duwen.
Ik meteen opzoeken wat dit nou weer te betekenen had…
Hij vind mij lief. Is dat nog eens mooi meegenomen.

 

Meet & greet:

Vrijdom!

In het kader van aankomende Bevrijdingsdag wil ik even met u delen dat ik hier volledig achter sta.
Ik heb speciaal voor u alles uit de kast gehaald en mijzelf op m’n best opgetut, en bovenal zeer vrouwelijk, om mijn standpunt duidelijk te maken. Vrijheid is heel belangrijk. Geen patatje oorlog voor mij komende dagen, in vrijheid van meningsuiting zal ik een duidelijk statement maken, ik zal roken in rookvrije-zones en ik ben de komende dagen vóór openbare dronkenschap.

Ps: in mijn hand houd ik trouwens een goed glas chablis, alleen is dit hier niet te zien

 

En om het ook nog even wereldkundig en voor ieder duidelijk te maken:

In the context of upcoming Liberation-day I would like to share with you that I fully support this beautiful day. I did dressed up at my best, and above of all: very feminine. So I hope my point will across. Freedom is very important! No “war-fries” for me the next days, in freedom of speech I will make a clear statement,  I will also smoke in smoke-free-zones and I am favor to public drunkenness. *hips*

Ps: In my hand I’m holding a glass of very good chablis, only you can’t see  it.

 

En dan nog even in het afrikaans. Omdat Apartheid ook schijnbaar iets met vrijheid te maken zal moeten hebben ofzo (ik zeg nu iets heel doms ja).

In die verband van die komende bevrydingdag, sou ek graag met julle deel dat ek ten volle agter hierdie dag staan. Ek het spesiaal vir jou alles uit die kas gehaald, en veral van alles:  baie vroulik, om my standpunt duidelik te maak. Vryheid is baie belangrik! Geen “oorlog-skyfies” vir my die komende dae, in vryheid van spraak sal ek ‘n duidelike stelling maak, ek sal ook rook in rook-vrye-sones en ek is ten gunste van openbare dronkenskap.

PS: in die hand houd ek trouwens ‘n goed glas Chablis , alleen is dit hier nie te sien nie.

 

(taalfouten voorbehouden want verder dan dit gaat mijn taalkundigheid echt niet)

 

Dat iedereen dat even weet he :\

n my die hand houd ek trouwens glas Chablis ‘n goed, alleen is dit hier nie te sien

Pluiskuiken

Vandaag hadden ze het op het dagverblijf kuikentjes. Natuurlijk was ik meteen verkocht en wilde ik ook kippen kopen ;-), toch maar niet gedaan. Maar ik heb de kuikentjes wel meegenomen naar mijn groep, dat moest gewoon van mij haha.

Hoe schattig!

See you

You think that you are complicated, deep mystery to all.
Well it’s taken me a while to see you’re not so special.
All energy no meaning with a lot of words,
so paper thin that one real feeling could knock you down.
You think misery will make you stand apart from the crowd.
Well, if you had walked past me today I wouldn’t have picked you out

Stay

Unicum

Ben voor 9 uur m’n nest uit gekomen. Uit mezelf wakker geworden, en da’s heel knap. Maar ja, moet er maar vast aan wennen; Komen drukke tijden aan! Gelukkig vrijdag een dagje Zandvoort: heel hard chillen als de zon schijnt.

Search
Links: