archief van juni, 2011

Joepie

Zo heet ze dan. Joepie. Vond mijn vader leuk. Dus.
Haha. :P
Gelukkig is het ook nog eens een heel leuk vogeltje papegaaitje.
Gewoon omdat ze verschrikkelijk Evil kan kijken, en dan nog Joepie heten ook.
Precies de goede combinatie :P

Laten we lekker link gaan doen!

Net bijna me nek gebroken over een stoeprandje

Is misschien wel het gevaarlijkste wat ik in mijn hele leven heb gedaan!

Draadloze onrust

Stelletje paniekpieten :D

Wifi zorgt voor onrust op peuterspeelzaal

NIJMEGEN – Een draadloos netwerk met een seksueel getinte naam heeft voor onrust gezorgd bij peuterspeelzaal De Mallemolen in Nijmegen. Medewerkers en ouders met een smartphone pikten het ‘vreemde’ signaal op in de kinderopvang.

De moeder van een van de kinderen waarschuwde kinderdagverblijforganisatie KION over het draadloze netwerk. “Heel gek: telkens als ik binnen in de peuterspeelzaal met mijn i-phone verbinding maakte om mijn mail te checken – ik heb een eigen bedrijf – floepte er een draadloos netwerk met de naam Stijve Lul op mijn scherm. Terwijl dat netwerk niet verschijnt als ik vanuit de parkeerplaatsen naar de peuterspeelzaal loop”, zegt Esmeralda Overbeek tegen De Gelderlander.

Uit een meting van KION bleek dat het signaal afkomstig was vanuit een woonhuis dat op vijftig meter van de opvang staat. KION wilde het voorval bij de politie melden, maar Overbeek was ze gisteren voor. De politie bracht een bezoek aan het huis waar het signaal vandaan kwam. “Die mensen zijn zich rot geschrokken”, aldus Overbeek. “Ze hadden hun draadloze netwerk voor de grap zo genoemd, zeiden ze. Ze laten het nu aanpassen.”

bron:De telegraaf

Ik ben een kwast

De afgelopen 3 weken ben ik bezig geweest met beitsen. Beitsen. Beitsen. En uhhhhh… Beitsen.
Mijn tuinset moet natuurlijk met onze Hollandse weersinvloeden wel langer dan 1,5 jaar staan met het immense walrusgewicht wat ik met mij meedraag.
Het resultaat is wel prachtig te noemen hoor. Ik heb al 1 stoel en de tafel klaar. De bank ben ik nu aan bezig en er moet nog 1x een kwastje overheen gestreken worden en dan kan ik die ook in elkaar zetten. Daarna nog een stoel. Mijn doel is om komende weekend van de puinzooi af te zijn en alles weer op orden te hebben. Ik word onrustig van die bende en ben liever elders dan hier.

De tafel was overigens drama, die had ik bijna in een hoek getrapt en weggegooid.
Maar pa had de oplossing: andere soort schroefjes. Handig zo’n handy daddy.

Verder was ik bijna Dexter kwijt vorige week. Groupie heeft de gave om zelf de volière open te maken en Dexter vloog naar buiten toe
terwijl de rest toe keek hoe ik met tranen in mijn ogen Dexje aan het terug lokken was (tranen? Ik stond gewoon wanhopig en schaamteloos te janken).
De etters. Maar Dex houdt net zo veel van mij als ik van hem en hij kwam doodleuk op mijn hoofd zitten en ik rende naar binnen en trok de deur snel achter mij dicht. Vol vrolijkheid begon hij te headbangen en joehoe te roepen. Gelukkig. Ik moet er niet aan denken dat The Dex de vleugels neemt.
Groupie heeft van schrik zijn slagpennen laten vallen, of is het de rui? ;-)
Wel is Groupie sinds het overlijden van mijn lieve Roadie een stuk liever geworden. Hij knabbelt nu aan mijn vinger ipv dat hij als een dolle begint te fladderen als ik dichterbij kom. En da’s echt een vooruitgang!
Had ik ook niet niet verteld geloof ik. Roadie is uiteindelijk toch bezweken aan haar hartfalen. Zonde! Ze is maar 2 jaar geworden, maar beter een kort en mooi leven dan een lang en eenzaam leven.

Had ik al verteld dat ik aan het sparen ben voor een Bonte Boertje? Nee dat had ik nog niet. Maar ik wil er heel graag een papegaaitje bij. Ik weet al waar de kooi gaat komen en hoe mijn huis weer eens verbouwd moet worden. Dierentuin? Wel nee! Gewoon gezellig. Vogels zijn echt de meest geweldige dieren die je maar kunt hebben. Lief en indien tam zo ontzettend aanhankelijk. Iemand die zegt dat vogels saai zijn, zijn het gewoon zelf. Ik heb geen wekker nodig! Zodra de zon op komt beginnen ze te fluiten. Ideaal toch? Als ik thuis kom en rinkel met mijn sleutels dan beginnen ze als een dolle te fluiten. Net hondjes, alleen dan anders.

Mijn konijntje Bruce is eindelijk van zijn schimmel af. Het liefste konijntje van hier maar ik ben toch in twijfel. Binnen houden of toch maar naar buiten? Naar buiten betekend een vriendinnetje erbij. Maar eigenlijk is dat nooit mijn insteek geweest, lange leve de goede voorlichtingen… nee. Moeilijk moeilijk. Ik vind het belachelijk om een huisdier te hebben en het uiteindelijk weer weg te doen omdat “dit en dat”. Maar hoe zit het met de welzijn van het huisdiertje? Als ik straks van mijn puinzooi af ben, Bruce weer los kan rond lopen, ga ik eens rustig kijken wat het beste is voor mijn konijnen vriendje.

Verder is mijn leven mooi. Gewoon hoe het moet zijn: wijn met een mooi muzakje. Er schijnt weer lekker weer aan te komen en ik hoop het nog lekkerder weer is in mijn vakantie over zo’n 7 weken. Wat ik ga doen? Weet ik veel. Het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt he…

Maar enfin, ik ga mijn bedje is eens bezoeken. Die heb ik afgelopen nacht niet gezien ;-) dus voordat ik vergeet hoe die ligt moest ik toch maar eens ff checken of het geval nog wel lekker ligt haha.

Laters!

Wat een moderniteit

Ik heb een mediaplayer voor bij mijn TV gekocht. En oh my fucking god wat een handig ding. Dat ik daar nou niet eerder was opgekomen zeg.

Mijn vader had hem na veel twijfelkonten eerst gekocht en we waren nog niet eens amper de winkel uit of ik wou er ook wel 1 :P. Eerst niet want ja, anders had ik niet meer zo veel geld op mijn spaarrekening want die tuinset was ook duur blah blah blah. Who care’s! Misschien lig ik morgen wel onder een vrachtwagen, dan heb ik ook niks meer aan dat geld. Dan maar leuke dingen mee doen.

Gisteren aangesloten op mijn netwerk en ieder ding die ik ervoor download stuur ik meteen naar het kastje toe. Geen gezeur meer op mijn computer dat mijn harde schijf vol is. Ondertussen ben ik ook mijn muziek aan het overzetten. Hopelijk doe ik iets langer met die 1TB die ik er nu bij heb.

Uiteraard heb ik nog geen geduld gehad om een hele film af te kijken. Straks maar eens aansluiten op mijn versterker. Een kijken wat voor een geluid dat produceert.

Vaderdag!

Lopen met die luie benen

Vandaag hadden een dagje uit naar de bownlingbaan. Met zo’n 24 kinderen gingen we erheen met de bus. Was de bus eindelijk ook eens gevuld. Na wel 4 haltes moesten we weer uitstappen en ik riep nog doodleuk: vergeet je tasje niet!
Enfin de bus reed weg, wij gingen te voet verder. Vlakbij onze eindbestemming ontdekte ik dat ik een tasje miste, mijn tasje. Of nou ja het tasje waar mijn werkspulletjes inzaten: mobiele telefoon, presentielijsten, en heel belangrijk: snoep.

Ik belde meteen naar het mobieltje en de buschauffeur nam op. “Das niet zo handig van je he,” zei die man. Nee dat snapte ik nog net. Hij zou direct vertrekken dus hij zei dat als ik heel snel zou zijn ik het tasje nog op kon halen. Maar ik zou er minstens 10 minuten over doen dus de telefoon werd doorgegeven aan een buschauffeur die toch nog moest poepen (ja echt) en langer dan 10 minuten op het station zou zijn. Gelukkig zat zijn drol vast want ik heb er een kwartier over gedaan en godzijdank had ik het tasje terug. Nou weer terug naar de groep.

Het bowlen was wel leuk als je er van houdt. Het was gewoon bowlen, niks bijzonders dus. Terug zouden we weer met de bus gaan maar de stoere jongens wilden lopen. Zo’n 5 kilometer was het terug lopen. Ja en of ik ff mee ging lopen. Nahhhhhhh… oké.
Dus daar gingen we, met de benenwagen. Alsof ik nog niet genoeg had gelopen, liep ik nu de benen uit mijn lijf. Maar ach, het was heerlijk weer dus eigenlijk mocht ik niet klagen.
Nog mooier was, is dat het sneller was dan met de bus. Wij waren eerder terug op de opvang dan de kinderen die met de bus gingen. Niks mis dus met een gezonde buitenwandeling. Al gaven de stoere jongens toch ook wel toe dat het ook best wel tegenviel

Lelijk beest

Nou het lelijke vogeltje is naar de vogelopvang gebracht door de dierenambulance.
Eigenlijk vond ik het stiekem best wel jammer hoor ;-)
Ik had het best leuk gevonden om zo’n “huiskauw” te hebben, maar ja het is niet gezond voor het beestje zelf.
Gisteren was ie nog ff een beetje in de tuin aan het rondhupsen voordat ie opgehaald werd,
en kwam klom hij in mijn schouder. Hij stonk echt heel erg, dus eigenlijk is het maar beter dat ie weg is haha.
Wie weet komt ie nog eens op visite… vast niet.

Angry bird

I am an ugly Corvus Monedula and I can look real evil!

Vanavond was mijn plan om het oerlelijke beest vrij te laten. Dus kooi naar buiten, dak eraf en gaaaaa lelijk beest, gaaaaaa.
Maar neen. Ik heb het nog een keer de lucht in gegooid, maar hij landde met een kwak op de grond en keek mij aan met een blik: val zelf dood.
Hij hipte wat rond en kwam daarna naast me zitten, ik stak mijn hand uit en hij kwam doodleuk op mijn hand zitten, ik voelde dat hij graatmager was.
“Heb je honger?” vroeg ik. “Kaaaaa!” was het antwoord. Ik had al wat vlees voor zijn snavel gehouden maar dat was niks. Brinta dan? No way! Parkietenzaad wilde het ook al niet eten. Ik had nog papegaaien-pap liggen dus ging ik dat maar aanmaken en een spuit gevuld met wat pap. Nou dat ging er in als… pap. Bek open en het lelijke beest was volledig in zijn nopjes. Nou ik heb het maar weer terug gezet in het kooitje en ga het vanavond nog maar een keer voeren…

Mik!

Dikkemik :P

Nee, ik heb mijn dierencollectie niet uitgebreid. Dit is het verse hondje van mijn ouders. Wat een schatje he <3

Search
Links: