archief van juli, 2011

Hoofdluis manie

In mijn werkveld komt het nou eenmaal behoorlijk vaak voor. Hoofdluis. Vieze kriebelbeestjes die het prima naar hun zin lijken hebben op je kop. Minuscuul van formaat maar groots in toedoen. En maar blijven roepen he: “jaaa als je luis heb dan heb je schoon haar!” Nou vergeet het maar, het maakt den luizenpluis niets uit hoor.

Vandaag was het weer zo ver. Een meiske met jeuk op d’r koppie. Tja.. dan ga je toch kijken. Ik vond een luisje, collega plukte er zo nog een stuk of 6 uit. Een andere collega had die ochtend haar haren in staan vlechten en kreeg spontaan jeuk op d’r hoofd (tja wie niet) toch ging ik voor de zekerheid haar hoofd ook maar even nakijken… en jawel hoor… een dikke vette luis kwam te voorschijn.
In een rap tempo kocht ze een luizenkam. Of ik ook ff wilde kammen. Kom maar op. Ha! Ik heb er naderhand nog 2 gevangen! :D
Ik denk een baby en zijn mamma :P

Ook ik kreeg jeuk op mijn hoofd, uiteraard. Ook maar een luizenkam gekocht. Ik heb vreselijk haar voor zo’n kam en tijdens het kammen kwam er ongeveer een pruik mee. En roos. En stof. En haarmoes. En haarspray. En haarolie. En niet te vergeten de fantastische opmerking aller tijden: “Wat heb jij vies haar!”
Geloof het of niet, de avond ervoor had ik mijn haar nog lekker staan te soppen. Maar hoe het komt weet ik niet, halverwege de dag ben ik altijd weer vies. Ik trek stof aan denk ik.

Anyway… Ik mag welke reden dan ook prijzen wat er voor zorgt dat iedereen waar ik een relatie mee wil aangaan voor mij wegrent, zelfs luizen moeten mij niet.

En? Heb jij nu ook jeuk op je kop?

gutverpullekes

Ik zat nietsvermoedend een beetje te youtuben toen kwam ik me toch een creatie tegen zeg. Als ik man was geweest had ik zelfs nog spontaan homo geworden en al had ik een man en kinderen had ik ze achtergelaten voor zo’n exemplaar. Wat een uitvinding zo’n Iers accent.

Groen of rood?

Edels zijn toch wel de allermooiste papegaaisoorten die er bestaan, vind ik.
Sjah… ik bén aan het sparen voor een grote papegaai… (stiekem dus al besloten dat het een Edel wordt)
of ik ooit geld genoeg bij elkaar sprokkel is nog een tweede, maar ach, dromen mag ook toch?
Maar dan blijft er weer de twijfel; wordt het een man (groen) of een pop (rood).
Gedrag is verschillend, maar zegt niks over het gedrag naar de verzorger.
Owwww ik wou dat ik in avifauna woonde!

Nutteloze producten

Op momenten van verveling wil ik nog wel eens naar van die product reclames kijken.
De filmpjes die daarvoor gemaakt worden zijn soms werkelijk om je te bescheuren.
Nu zag ik net iets op TV; de easy feet.
Een soort slipper die je aan de muur of grond moet plakken om je voeten mooi schoon te maken.
Weg met moeilijk gedoe en bukken om je voeten schoon te maken???
Sjah misschien ben ik heel vies hoor, maar ik dacht altijd dat voeten vanzelf wel schoon werden tijdens het douchen.
Tenminste, ik poets mijn voeten tijdens het douchen niet met een washandje in ieder geval, behalve als ik in poep of ander vies voorwerp heb getrapt,
maar dat doe ik eigenlijk ook nooit.

Ik wacht nog steeds op de “tussen de tenen föhn”. Vind ik veel nuttiger.

Logé

Ik heb Jack voor een week te logeren. Mijn oren klapperen nog na, wat een kabaal kan die kerel maken zeg haha.
En maar kletsen hè, aan een stuk door. Maar reuze gezellig, dat dan weer wel.

Gisteren bijna een doodsklap gemaakt door hem. Zijn verzorgers zeiden dat ie niet zou praten de 1e dag vanwege de vreemde omgeving. Nou ik zat lekker rustig in het kleine kamertje en ik hoor keihard en bijna menselijk ergens in de trant van: “Hé Kippenkop! kom!”
Nou dan schrik je hoor.

Ik ben nu even zijn ins and outs aan het luisteren.
Het is echt om je te bescheuren.

uhm

ik had nog nooit eerder een knappe man met een snor gezien. (:|

BHV training

Morgen moet ik weer op herhaling voor de bedrijfshulpverlening. Ik heb er echt zin in nee.
Vanavond heeft mijn moeder het boek opgegraven want die had ik al 2 jaar bij mijn ouders thuis liggen.
De vorige 2 herhalingen heb ik zonder boek gedaan en dat ging ook prima. Het enige wat ik toen heb moeten doen is op een WC-pot zitten en heel hard “Help! Help!” roepen. Ik moest zogenaamd van een toiletbrand gered worden of iets dergelijks, maar de instructeur had het opeens zo druk met wat anders dat ze me vergeten waren.
En het jaar daar weer op deed er iemand de Heimlichmanoeuvre dusdanig zo enthousiast bij mij dat ik nog 3 dagen dacht dat er voedsel vast zat in mijn neus.

Ondertussen ben ik mijzelf aan het bezatten zodat ik morgen de reanimatie-pop meteen kan ontsmetten met 1 simpele ademhaling. Ik vind dat echt zo vreselijk vies zo’n pop waar iedereen aan likt. Jammer dat ik geen scharrel heb, anders had ik die gewoon meegenomen.

Enfin. Morgenochtend staat om kwart over 8 een mede bhv-collega mij op te wachten met de auto, dus onderweg kan ik dat boek wel ff doorbladeren. Hopelijk met een beetje bijtijds klaar want dan kan ik morgenmiddag fijn mijn keuken uitmesten en daarna ook is het laatste deel van mijn tuinset afmaken.
De partytent staat weer in almost volle glorie (mijn dank is groots).

Verder ben ik mijn leven weer eens aan het beteren en rook ik alleen nog buiten of anders in de keuken.
Nou ik ga er nog 1 roken en dan maar eens naar bed. Hopelijk wordt ik morgen op tijd wakker…

Tankdop sukkel

Vandaag was ik lekker op het scootertje naar mijn werk (en terug natuurlijk) totdat ik bij een tankstation bijna plat werd gereden door een of andere asshole die net had getankt. Hij wilde schijnbaar netjes voor het verkeerslicht staan en zag mij gruwelijk over het hoofd. Behendig als ik ben kon ik hem uiteraard ontwijken via de stoep en rare kronkels en stond uiteindelijk naast hem te wachten op het groene licht. Ik zag naast mij kijkend dat zijn tankdop op het achterraam geplakt zat en dat het tankklepje van zijn auto ook nog open stond. Het was niet alleen een ASO maar ook nog eens DEMENT. En ik dacht: “Zal ik het hem even melden dat ie iets is vergeten?” Ehh…. NEEEEE!! Jammer joh, had je je hersenen maar mee moeten slepen.

En daar ging ie hoor toen het licht op groen sprong. Achterlijk veel gas geven en zijn tankdop vloog door de lucht. Hopelijk als ie ergens onwetend geparkeerd heeft dat er ook nog iemand is die in de tank gaat pissen.

Ow ja, toen ik vanochtend eerst nog naar huis toe reed kwam ik onderweg een oud mannetje tegen fietsend in een schaatspak. Je zou verwachten dat het iets aerodynamisch moest zijn ofzo, maar de man fietste zo tergend langzaam dat ie bijna omviel. Jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt

jeugdsentimentus

Over jeugdsentiment gesproken. Ik heb op de achtergrond een muzakje aan staan en de Rolling Stones kwamen net voorbij. Muziek van ver voor “mijn tijd” maar wel mijn eerste concert ooit. Nog nooit heeft daarna een concert mijn indrukwekkendheden overtroffen. Voodoo Lounge (?) in de Kuip Rotterdam helemaal vooraan. Gelukkig had ik toen nog geen last van “help wat is het hier druk ik wil hier weg en ik ga heel erg met mezelf bezig zijn nijgingen”, dat was de enige periode van mijn leven waarin ik niet gecompliceerd bezig was haha.

Als ik 10 jaar ouder geweest was, had ik het misschien wel het horniest concert ever gevonden (contrastje: Thomas acda in een vieze broek en gitaar die over Herman zingt of een Mick Jagger die heupwiegend in een strak broekie over het podium rende dat ie geen satisfaction krijgt – voordat het rock ‘n rollator werd – oke het is beide niet echt het toppunt van geiloeioeioeiheid) maar goed ik was toen 10 ofzo

Niet uit de tour waar ik toen voor de eerste keer ben geweest, maar minstens even indrukwekkend vanwege het intro en daar toen ook ben geweest in Den Haag of Groningen… dat weet ik dan weer niet meer:

Vogeltje wat zing je indrukwekkend vroeg

Mensen mensen mensen wat een dag!
Echt… ik heb werkelijk niks te melden, zo saai. :-)

Ik heb vanavond toen ik thuis kwam ff heel ontspannen Dommel en Boes gekeken, gewoon omdat het kan.
Waarschijnlijk ben ik door deze vermelding zeer infantiel te noemen, maar het is jeugdsentiment dus dan mag het wel, toch?
Daarna nog een tranentrekkersfilm gekeken omdat mijn gevoelloze hart ook eens mijn traanbuizen moet schoonvegen.
Het heeft niet geholpen want ik was zo ontspannen dat ik bij zielige momenten nog steeds een big smile op mijn face had.
Waarom? Joepie de gaai zat constant scheetgeluidjes te maken (tja, joepie… de poepie) en gekke koppen te trekken.
Ben helemaal weg van het koddige beestje en wil haar nu al niet meer kwijt, hou nu al van dat gekke beest!
Gelukkig gaat het ook heel goed met de rest van mijn vogeltjesfamilie.
Ze jutten elkaar tenminste niet op! Maar zijn allemaal wel nog steeds net zo dolgelukkig als ik weer thuis kom. Da’s een gekwetter en gesjans vanjewelste.

Alleen moet ik denk ik toch wel ff een afspraak maken met een vogelarts :( Joepie poept water. Schijtbeest.
Roadie had dat ook en die heeft uiteindelijk het lootje gelegd. Misschien ben ik overbezorgd, maar beter dat dan een dood vogeltje.
Zal je net zien, heb ik een papegaai (my holy dream, halleluja) zal die net doodgaan. Ja maar daar heb ik geen zin in, omdat soort dingen kan ik dan weer wel janken.

Besloten heb ik wel om mijn lieve konijntje Bruce te doneren aan een familie met het liefst kinderen, of anders kinderachtige volwassenen. Het beestje is vreselijk lief maar hij past niet in mijn way of life en aangezien Bruce van mij wil dat ik hem constant ga kroelen en ik daar geen tijd of daarna geen zin meer in heb is dat gewoon sneu voor het beestje. Ik ben erachter gekomen dat ik mijn vogels een stuk belangrijker en leuker vind en ik heb er daardoor geen tijd voor om Bruce het leventje te geven die hij zo verdiend. Ik dacht misschien is er een kinderboerderij die hem wel wil, hij houdt extreem veel van aandacht en ik niet.

Verder gaat alles zijn gangetje. Een paar sollicitatie brieven de bus uit gegooid, ook gewoon omdat het kan. Ben benieuwd of ik nog response krijg. Tja… het is moeilijk bescheiden te blijven maar wie wil er niet zo’n geweldig persoon als ik? Haha.
Het liefst wil ik de paraveterinaire richting in, maar dan moet ik weer terug naar school. Terug naar school betekend stoppen met werken. Stoppen met werken betekend mijn huis en haard weg doen, mijn huis en haard weg doen betekend bij mijn ouders intrekken… Nou mijn ouders zien mij aankomen! “Hoi papa en mam, hier ben ik weer hoor! Ik ga weer terug naar school, nu gaat het we lukken zonder een heel semester (of 3) te spijbelen!” Uhhhh… Doe mij toch maar die huis en haard en mijn tuin en dat luize leventje wat ik nu heb.
Och, deze maand doe ik gewoon weer vrolijk mee met de Staatsloterij. Heel veel miljoen winnen en daarna mijn hele leven werkeloos zijn staat mij een stuk beter. En dan zal ik niet aankomen met: “Ja ik blijf werken omdat ik het zo gezellig vind om nog wat sociale contacten te hebben.” Ja doei. Rentenier is ook een beroep, en daar heb je gelukkig bijna niemand bij nodig.

En ja, ik ben nog steeds gelukkig. Ongelooflijk. Zelfs, zonder drank drugs en rock ‘n roll. Dat maakt mij toch wel heel bijzonder he? Maar ik zit hier toch vreselijk… wacht ff, moet uit mijn liezen niezen… ja daar ben ik weer te genieten van mijn heerlijke drankje wat “dunne sperma” wordt genoemd door een zeker iemand (I need you around, dude). Merry’s. Daar heb ik het over. Witte chocolade likeur. Daar kwam ook weer iemand mee aan die ik nodig moet bellen om even te socializen… U hoort het al ik heb het vreselijk druk.

Morgen nog 1 dagje werken (doorkomen) en dan is het weekend! En dan heb ik zaterdag en zondag nog wat verjaardagen van mijn pappie en broer en nog iemand ofzo. Cadeautjes? Geen flauw idee. Zorg voor later haha.

Search
Links: