archief van mei, 2012

Oh ja joh

image

Respect

Er werd mij laatst toebedeeld dat ik een ander moest behandelen zoals ik door een ander behandeld wil worden. Nou zou deze opmerking (of te wel door die gene spreuk genoemd, maar ik heb nog steeds geen toverhoedje dusss) mijn intelligentie te boven gaan volgens de ander, dan denk ik: de ander is nog veul dommer. Prima. Mij heb je er niet mee. En alles wat je niet weet, heb je ook niet in de gaten… makkelijker kan niet. Lijkt me heerlijk.

Respect zit in zo veel kleine dingen. Ik was bijvoorbeeld vanochtend weer gaan zwemmen met mijn broertje en met baantjes zwemmen is het daar schijnbaar normaal om verschillende banen te hebben: een baan voor de fanatiekelingen, een baan voor de borstcrawl-types en voor de gene die gewoon kansloos rondjes zwemmen zijn er twee banen. Hoe dan ook, zoals op de weg is er op het water ook nog eens 2 richtings-verkeer. Leuk zou je zeggen. Maar er was iemand die zichzelf zo interessant vond dat zijn de kansloze baan voor zichzelf wilde hebben, zwaar irritant. Vonden wij dan. Dat mens had ondertussen al letterlijk over iemand heen gezwommen en verder irriteerde het gewoon, dat hele wijf was gewoon een stoorzender in ontspanning. Ze zwom bij mijn broer voorbij en hij trapje haar in haar zij, tijdens een zwemslag. Respectloos? Nee hoor. Moet je maar niet in de weg zwemmen. En wat zij riep: LUL!! Schijnbaar deed het pijn, of zij werd uit haar autistische ritme gebracht.
Maar goed, ik zwom achter mijn broer en ik kan er niet tegen als mijn familie uitscholden wordt en ik zei “KUT!” Ze keek me vragend aan. “Ja jij ja!”

Ik vind het tegelijkertijd vervelend om iemand uit te schelden. Maar wat moet je doen als jij niet wordt behandeld zoals je door een ander wenst behandeld te worden? Dan ga je de ander corrigeren, en dat gaat niet altijd even netjes en eerder in de trant van “gewoon terug doen”. Maar zodra je gaat corrigeren kan een ander dat weer beledigend opvatten, wat niet zo heel ongewoon is. Alleen krijg je dus vervolgens in het groot gewoon oorlog. We vergeten ondertussen te luisteren naar elkaar, alleen hebben we dat niet door.
Wat dan weer zo ver komt dat we niet eens meer zin hebben om te luisteren naar elkaar.

Respect is ook om te gaan staan in de bus omdat een bejaarde moet kunnen gaan zitten. Logisch. Mijn gedachten zijn dat ook. Maar als een bejaarde tegen mij zegt dat ik moet staan is mijn reactie: ja doei, jij hebt 70 jaar de tijd gehad om te gaan zitten. Respect kan je niet afdwingen, net zoals voorrang.

Ondertussen wordt er wel verwacht dat wat gij niet wil dat u geschiet doet dit ook een ander niet. Dat zou betekenen dat je eindeloos rekening met elkaar moet houden. Daar heb ik geen zin in, en jij ook niet.

Ik zeg laten we gewoon lekker oorlogje voeren, frustraties kwijt en daarna drinken we wel een wijntje. Ow nee, wacht ik ben een vrouw. Dat wordt dus weer een gebed zonder einde hoor pfff… gaan we weer. Gelukkig ben ik daar niet intelligent genoeg voor.

WHHAHAA

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Geen vijver

maar wel…

Bewegen met die handel

Sinds kort zwem ik met mijn broer in het pittoreske zwembad in het geweldige hoofddorp, op zondag nog wel pfff. Ik dacht dat mijn conditie best wel redelijk was, maar dat valt tegen. Het luie zweet moet eruit, dus morgen op hemelvaartsdag ga ik het nog een keer proberen en dan wil ik meer dan 6 baantjes zwemmen, of te wel vol te houden. Ik vind het chill om te zwemmen, maar ben meer het warme-bubbelbad-type eigenlijk. Vreselijk. Maar ik blijf volhouden, dat ga ik proberen dan, en positief als ik ben ga ik het wel volhouden.  En nu ga ik heel lui op de bank liggen.

Goede morgen!

Sorry

image

Voor mama!

image

ping

whee

Search
Links: