archief van augustus, 2012

Muziek van de maand augustus

Er is ook niemand die mij even waarschuwt dat het einde van de maand er aan zit te komen en ik nog iets vergeten was! Ja ik weet het al, niemand zit erop de wachten maar ik doe het lekker toch!

<3 :x zucht…. :x zucht…. :x

(kneus als ik ben, ik vind dit mooi whhaha)

en dan nog ff een bussie.

Lindsay’s snoep

We zijn aan het uitbreiden, zie filmpje en check het snoepkraampje.
Ik zeg toch: niet te missen. ;-)

Likkie hier likkie daar.

Hadden we gisteren Rambo zijn huisje opgehaald en netjes neergezet, werd ik vanochtend wakker met het idee: “Ik moet zijn hok nog beitsen!”
Na een controle van het hout was het ook wel ernstig nodig en dat gevoel blijft dan dusdanig knagen dat ik dan ook gewoon meteen naar de bouwmarkt moet (bijtijds beitsen is goedkoper dan een nieuw huisje kopen!). Dus ik heb bij de bouwmarkt een zijdeglans tuinbeits gekocht en het hok uit de hoek gesleept.

Na zijn hele hok gestofzuigd en gepoetst te hebben (leek wel poep wat er vanaf kwam haha. Hoezo luchtverontreiniging!), heb ik het ding geschuurd, in de beits gezet nog een keer geschuurd en weer in de beits gezet. Eigenlijk wilde ik er een schattig Zwitsers huisje van maken, maar dat vond Rambo toch iets te gay. Hij was er sowieso er al niet mee eens dat zijn hok met CetaBever werd gebeitst hij wilde liever het merk Rambo. Wat een ego-zeikerd is het toch.

Het hokkerige kreng heb ik weer teruggeduwd in de hoek van mijn tuin en let vooral niet op de provisorische afrastering die ik heb gefabriceerd zoals te zien op de foto onderaan.

Mijn bovenbuuv vertelde vandaag dat zij mijn hond van de week op straat tegen kwam en weer terug gezet heeft in mijn tuin. Ze vind hem echt een dotje, maar zette wel ff een kanttekening bij het feit dat hij dus wel slim genoeg is om weg te lopen maar schijnbaar om het half uur wel weer in de tuin ligt met de boodschap: “Ik ben heeeeel braaf hoor.” de lul. ;-)

Enfin het was een middag ploeteren, dat dan weer wel. De binnenkant moet ik nog even doen. En ik moet nog op zoek naar een passend outdoor kussen of isolatie, want mijn luxe-hondje wilt niet meer zonder kussentje. Als ik straks alles in de tuin goed hebt dicht gemaakt, en wat extra sloten op het hek heb gemaakt, dan kan mijn hompie met aangename temperaturen lekker in de tuin slapen en ik heerlijk mijn slaapkamerdeur naar buiten toe open laten staan zonder dat ik bang hoef te zijn om gestolen te worden. :-D

Blog van Rambo

Zo en nu ben ik eens aan de beurt!

Zoals jullie vast al gemerkt hebben (aangezien er onophoudelijk – tot vervelens aan toe – over door wordt gegaan) ben ik sinds 8 juli onder de hoede van mijn mens.

Nou begon ik er net aan te wennen dat ik eigen baas kon zijn, komt zij ineens aanzetten! En ik kan u vertellen: wat een zeur is mijn mens zeg.
Opeens moet ik aan de lijn lopen, moet ik gaan zitten bij die suffe stoeprandjes en bij ieder goed ding die ik volgens mijn mens heb gedaan krijg ik een knuffel of zelfs een snoepje… Pfff… ik sta dan zó voor lul in het openbaar, komen al die lekkere teefjes voorbij lopen terwijl mijn mens een beetje hysterisch staat te brullen en te springen dat ik zo’n ontzettend knappe hond ben. Hoezo debiel!

Nou vind ik mensen sowieso al een beetje gek hoor. Zo zag ik bijvoorbeeld een mooi teefje lopen, dus ik maak mij mooi breed, laat mijn kop van mijn beste kant zien. En wat doe dat mens van het teefje? Die tilt haar op en rent weg! Wel heb je nou! Dat is toch niet leuk?
Dat vond mijn mens ook een beetje zielig voor mij, en mijn mens vond dat andere mens een stomme trut (van vroeger nog), dus ik mocht eindelijk een keer los lopen. En een lol dat ik had joh (mijn mens ook wel hoor).

Ow en dan nog iets. Na het poepen vind ik het altijd netjes om mijn poten even goed af te vegen. Kijk, ik kan er niks aan doen dat de graspollen zo los liggen dat ze 2 meter de lucht in vliegen. Maar het aller leukst vond ik het nog wel om te doen naar mijn mens. Maar mijn mens is niet zo makkelijk, die gaf mij gewoon een duw in mijn hol. “Dat doe je maar naar andere mensen!” riep ze. Zo gezegd zo gedaan. Vanochtend kon ik het precies zo plannen dat iemand op de fiets al die graspollen in zijn gezicht geslingerd kreeg. Mijn mens kreeg toen de vraag of zij wel helemaal normaal was. “Moet je bij de hond wezen,” zei ze. Alsof alles aan mij ligt!

Verder vind ik het gewoon leuk om mijn mens eens lekker flink uit te dagen. Zo moest ik weer zo’n stomme commando doen. En weet je wat ik doen deed? Ik heb gewoon een struik uit de tuin getrokken en ben met die struik gaan rondrennen en springen. Ik was zo cool toen. Maar ja, ik zag mijn baas wel stiekem lachen hoor, maar ze ging niet eens achter mij aan rennen! Ze bleef met haar handen in haar zij staan en zei dat als ik nu niet kwam dat ik een schop onder mijn kloten zou krijgen. Ik snapte het niet helemaal wat ze bedoelde, dus ben toen maar voor haar gaan zitten voor wat extra uitleg.
Mijn mens nam mij mee naar binnen en ik kreeg opeens een kluifje.

Morgen moet ik weer met haar naar het bos, dat zei ze net.
Nou, ik ga nu alvast wat bananen in mijn oren stoppen en net doen of ik niet kan luisteren.
Dat gaat weer lachen worden hoor.

Ow en de groeten van mijn mens, die ligt al in bed. De luiwammes.

Op commando

Ongeveer de hele dag roep ik: “wat ben jij knap!”, “Goed hoor” & “Wat knap van jou!”
En dit keer heb ik niet eens tegen mijzelf.

Aangezien Rambo steeds meer hier gewend raakt ben ik bezig met hem commando’s te leren. Natuurlijk weet ik niet of hij ze nog van vroeger van de puppycursus kon. Zit, af, plat en lig kon hij al wel, de rest weet ik echt niet of het hem ergens vaag bekend zal voor komen. Het commando “kom voor!” had hij in ieder geval in een minuut of 10 door.

Toen ik gisteren het commando “aan de voet” uitsprak keek hij mij aan of hij als hij het in Keulen hoorde donderen. “Wat wil je nou?” zei zijn blik. “Nou pik ik wil dat je achter mij langs loopt en naast mij gaat zitten.” Nee snapte ie niet. Ik kon trekken aan zijn halsband wat ik wilde maar hij begreep niet wat ik van plan was. En als ik het commando ook alleen maar al zei ging hij liggen en zuchten.
Daar was werk aan de winkel.

Gisteravond ben ik naar de winkel gesjeest voor een worst en ben opnieuw begonnen met “aan de voet”. Het stukje worst laten volgen zat er niet in, dat vertikte hij. Daarom maar wat strenger en pakkend bij zijn halsband en naast mij op de goede plek gezet, al moest ik hem wel hijsen haha.
Na 15 minuten leek het alsof er een lampje ging branden: “ow bedoel je dat trut, zeg dat dan meteen.” En Rambo ging keurig meerdere malen aan de voet. De volgende dag nog steeds. Het mag nog wat strakker, maar dikke trots op mijn hond hoor.

Vandaag ook maar even een High Five geleerd. ;-)

Je toch

image

Ja dus?!

Na een aantal keer gehoord te hebben dat zulke honden als die van mij “gewoon” afgemaakt moeten worden, was ik er zo klaar mee. Als Rambo afgemaakt moest worden was dat wel eerder gebeurd. Toch was ik alsnog een beetje bang dat ie kleine hondjes dood zou bijten.

Vanavond kwam ik iemand tegen waarvan haar hondjes erg blafferig en grommend reageerde. De nekharen bij Rambo stonden al omhoog. Daar stond ik weer, bagger te schijten. Help? Help!!! Wat nu??
De vrouw van de hondjes had direct door dat ik een beetje wezenloos moeilijk stond te doen en zei: We gaan ze gewoon loslaten en we zien wel wat er gaat gebeuren.
HUH!!!!???
9 van de 10 keer worden kleine hondjes opgepakt en wordt er naar mij geroepen dat mijn hond gevaarlijk is. Vanmiddag nog!

Rambo heeft achter Dorientje aangerend terwijl Rambo2 (haar hond dus) zo hard achter Rambo aan kon rennen dat ie nog net aan zijn ballen kon likken.
Dorientje had constant haar bovenlip omhoog en stond Rambo iedere keer weer uit de dagen om achter haar aan te rennen. En een lol dat ie had. Kwispelend en hijgend rende hij achter Dorientje aan. Ik stond bijna te springen van een Hoera!!-moment. Mijn hond is lief!!

De vrouw van de hondjes was zeer relax vergeleken met de bekrompen en autistische meerderheid in dit dorp, en zei dat ik een lieve goede hond heb. Eindelijk!! Er was iemand die mijn hond leuk vind!

Verdomde trots liep ik weer naar huis toe. Rambo was uitgeput van het rennen achter Dorientje aan. Maar hij liep te huppelen als een blije pup en ik huppelde vrolijk met hem mee.

Mijn hond is zo cool.

Gezelligheid

Samen lui zijn.

image

Lekker robuust

Om maar weer verder te gaan op het onderwerp “hond” vandaag heb ik een zeer robuust speeltje voor de grote hond mogen ontvangen. Ja Rambo vond het leuk, voor zeker 5 minuten. Toen kwam het moment dat ik toch wel een heel gek wild-western pluisje voorbij zag rollen. Dat pluisje kwam uit zijn speeltje waarvan hij net ff de neus eraf heeft zitten knabbelen. Ik denk dat ik robuust in een heel verkeerd context heb begrepen. Of de fabrikant heeft een ander maatstaf van robuust. In ieder geval; dit is het speeltje plus de inhoud

Dit gaat dus de prullenbak in he!

Hier het spelenderbewijs van een blije hond met een tijdelijk speeltje

Het komt niet goed

En het wordt morgen ook niet beter! :-D

Search
Links: