archief van september, 2012

Blog van Rambo 3

Nou hier ben ik weer. Ik ben maar weer eens stiekem achter de computer gekropen. En als u zich afvraagt hoe ik typ, dit doe ik met mijn staart.
Goed, mijn mens ligt weer ergens lui te wezen en zulk soort momenten grijp ik aan om lekker stiekem te doen. Vooral de afgelopen maand heb ik daar erg veel gebruik van gemaakt. Ik heb geen besef van tijd, dus ik weet ook niet welke maand het is, maar ik geloof dat deze maand ook wel “LUL!” wordt genoemd. Kan dat kloppen? Ik hoor het zo vaak voorbij komen!

Zo had ik een paar weken geleden een stuk keukenpapier van het aanrecht afgepikt en opgegeten. Mijn mens was te lui om dat stukje papier meteen weg te gooien “Komt zo wel,” zei die gek en ze ging op de bank zitten eten met de TV aan. Dus heb ik het ondertussen even voor haar opgeruimd, lief van mij toch? Mijn mens had niks door haha!
Al had ik 2 dagen daarna wel een beetje last met poepen. Het stukje keukenpapier kon ik blijkbaar niet verteren en kwam er als een opgerold strookje uit. Het grootste nadeel was dat het keukenpapier ook halverwege uit mijn poepgat bleef hangen en mijn mens vol walging naar mijn kont stond te kijken en riep zomaar “LUL!” naar mij.
Knap lullig was het inderdaad wel ja, zeker toen ze mij moest helpen dat stuk keukenpapier uit mijn kont te trekken. Ik moet zeggen, ik heb mensen veel verschillende geluiden horen maken, maar dat mens van mij maakte er iets heel raars van het klonk een beetje als; “Buhhhhhhhlggggg”. Of zoiets.

Maar ondertussen heb ik de smaak te pakken hoor. Mijn mens had laatst een feestmaal voor mij gekocht, omdat ik 2 maanden bij haar woonde schijnbaar. Ze had kipgehakt en runderhart voor mij gekocht (ze stond nog met ingevroren kuikentjes in haar handen, maar daar moest ze van huilen zei ze). Maar wat deed dat slimme mens van mij? Die had het rundergehakt op het aanrecht gelegd om het op kamertemperatuur te laten komen. Ze had er nog heel netjes een stukje zilverfolie overheen gelegd, wat een onzinnig spul is dat zilverfolie zeg. Die heerlijke geur… Ik was gewoon bang dat ze het voor haar zelf ging houden… Ik kon het gewoon niet laten… En ja hallo: kamertemperatuur, ik vind dat sowieso al onzin.
Toen mijn mens even ging douchen ben ik maar vast begonnen met eten. Het was wel even pulken met de zilverfolie eigenlijk, dat moet ze voortaan maar niet meer gebruiken.
Uiteraard wist ik al wel weer dat ik stout was geweest in mensentaal dus ik ging alvast op mijn kleedje zitten en toen ze de huiskamer binnen kwam, heb ik mijn kop een beetje schuin naar beneden gehouden en hele grote puppy-ogen opgezet (daar smelten mensen voor dacht ik) mijn mens kwam binnen, keek naar mij en zei al meteen “lul!” tegen mij. Ze was nog niet eens naar de keuken geweest!

Laatst was mijn mens in een nog eventjes uit geweest zonder mij. Ze vond dat dat best wel kon, maar leer mijn mens kennen: die let niet zo heeeeeel erg op de uurtjes (ze heeft geeneens een horloge). En nou dat vond ik niet leuk! Ze ging gewoon weg! Zonder mij! Nou dat vond ik echt niet cool. Dus wat deed ik? Toen mijn mens thuis kwam ben ik met mijn rug naar haar toe gaan zitten. Mijn mens voelde zich heel schuldig. Maar toen ze “kluifje?” zei, begon mijn staartje toch wel een beetje te kwispelen (bij dat woord gaat dat vanzelf, ik kan dat niet tegenhouden!) en opeens zei ze: “wat ben je toch eigenlijk ook een lul.”

Maar weet je wat ik eigenlijk het aller aller gezelligst vond deze maand? Dat is al mijn mens mij zomaar roept en haar armen om mij heen slaat en lekker achter mijn oren gaat kriebelen (niet tegen haar zeggen dat ik dat leuk vind!) en dat ze roept dat ik zo’n lekkere holle bolle lieverd ben. Op zo’n moment kan ik mijn lol niet meer op. Ik moet dan gewoon trappelen van plezier, mijn staartje kwispelt niet maar gaat als een molentje rond zwiepen. Ik word daar zo blij van dat ik dan gewoon even aan de oren van mijn mens ga likken! Wat een leuke lul ben ik toch hè!

Oh ze begint wakker te worden. Tot slobbers!

(Ik ga heel gauw op mijn plekje liggen en net doen alsof ik slaap hihi.)

Liedjes van de maand September

Ja september liedjes loopt weer tot haar eind, september-liedjes!

Om je billen uit je broek vandaan te swingen
YouTube Preview Image

om te janken zo slecht.
YouTube Preview Image

Om mee wakker te worden.
YouTube Preview Image

Drukte

Ik heb het normaal nooit zo druk. Ik ben wel druk, maar ik heb het nooit zo druk dus. ik vind het héérlijk om in een “wat zal ik nu eens gaan doen”-modus te belanden. Ik hou van niks doen en liggend op de bank in alle rust kan ik dat ook heel lang volhouden, liggend in bed trouwens ook.

Mijn week bestond uit nagel-proefmodel, honden theorie, vergaderingen, snotverkouden zijn en wat nog meer. Vandaag heb ik gewerkt op een verenigingenmarkt, beetje promoten enzo. Ik had mij de taak toegeëigend om praatjes te houden en ondertussen ballonnetjes te geven aan kinderen. Kinderen zijn leuk, helemaal de blijde gezichtjes die het geeft wanneer je ze een leuk gekleurd ballonnetje geeft. Tegen de ouders van de kinderen zei ik gewoon: “als u gebruik maakt van onze faciliteiten dan mag uw kind het leuke ballonnetje houden.”
Nou ik kan u zeggen…

hihi :D

Om het makkelijker te maken

image

Blog van Rambo 2

Nou is mijn baas wel heel erg met mij aan het oefenen hoor (vind zij zelf dan) die kansloze pootjes die ik moet geven, en die handeling doe ik moet doen die zij “keukenkastje” noemt. Ach, ik doe het maar. Omdat ik het kan.

Zondag heb ik voor het eerst kennis gemaakt met een Mechelse Herder. In het dorp waar ik woon wonen alleen maar burgerlijke labradors en alles wat kleiner is dan dat. Ow ja mijn buurhonden zijn Pitbulls, maar die zij niet echt vrienden van mij. Al vinden hun baasjes mij wel een hele mooi hond *straal* *straal* en mijn mens vind ze ook zo mooi

Maar goed, ik mocht zondag lekker loslopen met een Belg en dat vond ik mij toch een partij leuk joh! Zo leuk dat ik aan zijn oren ging likken en op een afstandje heel dominant ging doen. Want als ik heel erg dominant ging doen, dan vond het Belgje mij geen coole hond meer, best een slimme hond voor een Belg dus!

Toen we lekker in het bos liepen zag ik ineens een hele mooie stoere mooie hond aankomen en ik dacht: laat ik is lekker laten zien dat ik het heel leuk vind om te spelen.
Nou dat was niet zo handig van mij want ik was even vergeten hoe groot en sterk ik was en dat vond die andere hond zo niet cool. Gevolg was dus dat ik die andere hond een wondje had bezorgd. En die moest wel even gehecht worden, want anders werd die andere mooie hond er niet veel mooier op. Mijn mens vond mij op dat moment best wel een beetje een kut-hondje. Ze liet het niet zo merken hoor, mijn mens heeft een hoop blabla, maar ze zei naderhand nog wel ik eigenlijk een schop in mijn kloten had verdiend. Ik doe altijd wel alsof ik er niks van snap, maar ondetussen…

Normaal moest ik altijd met een correctie-tuig om lopen. Sinds 2 dagen mag ik dat stomme ding thuis laten liggen en heb ik de lijn gewoon om mijn halsband. Voorheen vond ik het leuk om mijn mens vooruit te slepen, maar ik heb maar besloten om netjes te lopen. Ik weet ondertussen al wat “Kom! Klaar!” betekend: dan duurt het allemaal weer te lang. :P

Ik ben wel een beetje schijtziek van die stoeprandjes. Zodra we weer bij zo’n ding aan komen kijk ik al naar mijn baas en dan zucht ik wel, maar ondertussen begrijp ik wel dat we daar moeten gaan zitten. Als pesterij poep ik gewoon op grasveldjes waar het precies niet mag. Al had ik al 2 keer gepoept, ik weet er altijd weer wat uit te persen.

En toch blijft ze weer roepen dat ik zo’n knappertje ben!
Ben ik ook wel hoor!

Search
Links: