Fietsen

Rondjes over het plein fietsen vonden ze niet spannend meer (kan ik in komen). Dus riepen mijn collega en ik gisteren: ‘Dan maken jullie toch gewoon een soort schans?’
‘Ja cool! Goed idee!!’

En daar gingen ze hoor; de rugleuning van een oude houten bank werd de schans. Een dikke vette houten blok werd de verhoging. Spijkers werden er scheef in geslagen en het gammele ding was na een kwartiertje voor hun goed genoeg. ‘Linzzz we zijn klaar hoor!’

‘Het is wel een beetje een suicide-ding he, ik vind ‘m nog niet goed… veel te gevaarlijk.’
‘Ja jezus hee!!’
‘Ja, Jezus heb je pas nodig als je met fiets en al van dat ding af pleurt uhh valt, dit kan echt nog niet mannen.’

Na wat verdere uitleg hoe zij de schans veiliger (lees: stabieler) kunnen maken, gingen ze weer timmeren.
‘Jullie mogen er pas op als ik vind dat ie af is, anders niet.’
Wat gemopper kwam uit de bouwhoek vandaan: ‘Het is ook nooit goed.’

Om 17.00 uur zat mijn dienst er op. Ik wilde naar huis en ik vertelde de jongens dat ze het mochten afmaken maar er pas morgen mochten gebruiken, omdat ik het eerst wilde zien.
Daar waren ze het veel mee eens, alleen omdat ik de discussie afkapte.

Enfin ik fietste naar huis, maar ik was mijn sleutels vergeten. Ik moest weer terug. En wat zag ik daar op het plein staan??? Juist!
Ik boos. Hun ook, want ik hoorde allaaaaang thuis te zijn hee.
Goed. Dat ding weer in de bouwhoek, ik had beloofd om de volgende dag te komen helpen.

En zo werd het vandaag. Ik werd zo ongeveer mee gesleept naar de bouwhoek, want het wilde niet echt lukken met het stabiel maken van het gevaarte. Of ik ff kon timmeren. Nou ben ik niet echt een held (teminste, niet 1 die telt) want van timmeren krijg ik altijd blauwe duimen (ja ik werk met links en rechts, allebei even handig (of juist niet, ‘t is maar hoe je het ziet). Maar goed blauwe duimen; dat doet pijn. Natuurlijk liet ik mij niet kennen; ik weet niet hoe ze er bij komen maar volgens die jongens kan ik alles wat met klussen te maken heeft. Ik, die het zelfs zou presteren haar eigen vingers er af te zagen.

Maar goed. Ik had een goede dag vandaag want het timmeren ging als een zonnetje. Tevens de krom geslagen spijkers heb ik vervangen. Vol studie hebben de jongens staan kijken hoe ik dat toch deed. Ach, Lindsay is zo handig.

Hup, schans naar buiten en stunten maar… De stoere jongen zou het wel ff doen. Hij durfde niet. Nou een andere stoere jongen maar. En daar ging ie… baf op z’n plaat. ‘Het is wel een beetje te hoog hoor,’ bracht ie nog uit. Of ik er ff een stuk van af wilde zagen…

Schans weer naar binnen; klem tegen de werkbank en de muur. De zaag werd mij toegereikt en ik mocht zagen. Vol studie keken de jongens weer toe hoe mijn armen in de verzuring raakte van dat eeuwige gezaag. Gelukkig schoot collega mij te hulp. Uiteindelijk heb ik het zelf maar afgemaakt want het duurde me te lang haha. Dus na een potje flink pissig maken, ging de zaag er met een rotgang er door heen. Klaar! Nog ff nieuw dwars plankje er onder voor de stabielheid en stunten maar.

En inderdaad, een lage schans was veel minder eng. Nu durfde de stoere jongen er wel overheen te fietsen. En hij was er heel blij mee zei hij.

5 reacties over “Fietsen”

 • Tamara zegt:

  En waar blijft de foto nou van je schans??? Linz die kon klussen… hmm wat voor cijfers haalde jij ook al weer bij techniek:-? haha -xx-

 • Lindsay zegt:

  ik zal straks eens mijn voorderingen boekjes zoeken, dan zal ik je het eens haarfijn vertellen 8-}

 • Tamara zegt:

  Haha volgens mij staan er in die boekjes meer aantekeningen dan cijfers;) :d

 • Lindsay zegt:

  ik ga ze zoeken!

 • ik zou toch wel wat fotos willen bij zo een een stukje,…. Linz die zwetend foeterend staat te timmeren nog net haar eigen vingers weet te omzeilen
  dan ook nog zagen en dan die jongens met angst in hun ogen… hoe hoog was dat ding eigelijk?

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »