Lenzen in kraanwater: Niet doen!

Wat je dus niet moet doen als lens dragend persoon die een nacht niet thuis slaapt en lenzen vloeistof is vergeten is je lenzen maar bewaren in kraanwater. Zo…dat was een lange zin maar vast veel vergeten komma’s, maar echt…Wat een naar gevoel is dat zeg als je ze de volgende dag weer in wilt doen, het doet gewoon echt pijn!

Tja, dat had ik weer. Ik bleef ‘Elders’ slapen en toen kwam ik na wat biertjes en tegen bedtijd op het geniale idee om mijn lenzen dus te bewaren in water (lenzenvloeistof lijkt immers ook op water vond ik zo). Dus hup, twee wiskeyglazen, lenzen er in en dan lekker een plons water in doen, en niet wetende wat mij de volgende dag mij te wachten zou staan.

Enfin, na een (sinds tijden) goede nachtrust, daarna nog eens 10.000 keer omgedraaid te hebben en ‘Elders’ die allang met de Noorderzon vertrokken was, was het voor mij ook echt tijd om op te staan en weg te gaan. Dus op de tast op zoek naar de twee wiskeyglazen. Nou, die lenzen zagen er nog normaal uit dus ik deed eerst de rechter lens in…Er ontstond echt serieus een zuignap effect, en daarna komt het hè…de pijn, gruwelijk…Uiteindelijk na wat schuttingtaal zat mijn lens eindelijk redelijk op z’n plek…En dan had ik nog niet eens die andere in gedaan! Met wat angst om mijn hart deed ik die andere ook maar in: Zuignap, au….
Fuck!! Een dubbelgeklapte lens bovenin achter mijn ooglid! Ik dacht dat het indoen bij die andere oog erg was! Ik zou ik niet wezen om in paniek het huis door te rennen om op zoek te gaan naar een spiegel (het halve huis bestaat uit één en al spiegel), eenmaal voor de spiegel kon ik de boel weer een beetje rechttrekken met mijn vinger en kwam mijn lens uiteindelijk rechts voor mijn pupil te drijven. En dat allemaal als ik nog maar net wakker ben. En omdat ik mijn verhaal ff kwijt moest smste ik ‘Elders’ maar ff over mijn traumatische ervaring, en wat toch weer een mannelijk en op niets doelend antwoord:
“Er zit nog glassex in de kast.”
Piemel.

Ik zit dus nu net op internet te kijken wat het gevaar kan zijn van je lenzen bewaren in kraanwater, in kraanwater zit acanthamoeba organisme en dat is niezo goei, als ik de plaatjes op google moet geloven…Zelfs niezo goei dat de plaatjes gewoon te smerig zijn om op m’n weblog te plaatsen. En ik moet toch toegeven dat mijn rechteroog behoorlijk protest aan het aanmaken is, ik heb toenstraks mijn lenzen maar uit gedaan en mijn bril op gezet want ik zag alleen nog maar wazig…En nog steeds. Ik hoop niet dat de liefde mij letterlijk blind gaat maken brrr.

Wat ik allemaal niet over heb voor een man…Als ik dit had geweten was ik naar huis gegaan…Nee dat lieg ik…Dan had ik met mijn lenzen in gaan slapen…Ehm nee ook niet, want dat is ook geen daverend succes. Misschien is traanvocht een oplossing, dus mocht ik toch nog ooit mijn lenzenvloeistof vergeten als ik ‘elders’ ben moet ie me maar even aan het huilen maken, daar issie toch al goed in…Uhm nee dat is weer de schuld op een ander afschuiven…
Ik moet gewoon nooit meer mijn lenzenvloeistof vergeten!

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »