Gastlog: Zinned

 Een poosje geleden vroeg ik aan zinned of hij een gastlog op mijn weblog wilde plaatsen, hier het resultaat!…

Mijn eerste keer.

Enige tijd geleden vroeg Lindsay (MissLinz) mij om een gastlog te schijven. Als vaste lezer, bezoeker en reageerder kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen. Lang heb ik er ook over gedaan om te verzinnen waar een log over te schrijven. Normaliter kom ik niet verder dan het “ik stond om 8:30 uur op en heb een lange werkdag achter de rug” niveau. Nu zou dat dus anders moeten. Maar dan nog de vraag waar over te schrijven?

Elders had ik wel wat ideeë maar een juiste uitwerking was ver te zoeken. Daarom het besluit de ingezette trend voort te zetten en te gaan schrijven over de eerste keer. Echter niet over mijn eerste date “op de boot van Harwich naar Hoek” of mijn eerste keer op de bouw “is stenen sjouwen voor het stratenleggen ook bouw?” en de eerste keer anaalklieren?? Nee allemaal geen optie en al gebruikt. Misschien de eerste keer op mijzelf “het was Augustus 1997…” ach al veel te lang geleden (ik wordt echt oud).

Nee mijn eerste keer is (hopelijk) een kleine zet in de rug van Linds om iets af te maken. Maar voor we zover zijn eerst naar het begin; mijn eerste keer.

Het was net voor mijn 19e verjaardag. Al enige maanden zat ik er tegenaan te hikken en durfde de telefoon niet op te pakken om die ene belangrijke afspraak te maken en dat terwijl de eerste theoretische hobbel met gemak (in één keer) was afgerond. Ja ik heb het over mijn eerste rijles. Volgens mijn leskaart heb ik er 28 uur (in 10 maanden) over gedaan om mijn rijbewijs te verdienen. Mijn eerste aanvraag mocht ik reeds na 14!!! lesuren doen, maar goed zover in het verhaal zijn we nog niet…

De spanning van de eerste afspraak, al wachtende voor de deur. Want je moet natuurlijk direct de auto in duiken. De eerste blik op de auto, de eerste kennismaking met de instructrice, het instappen aan de bijrijderkant en ver uit het zicht van de hele buurt, op een stille parkeerplaats, de eerste momenten aan de bestuurderskant. Wat is de ideale / juiste zitpositie, hoe dienen de spiegels afgesteld te zijn etc etc… Het exacte gevoel dat ik kreeg toen ik voor het eerst de koppeling op liet komen en ‘rustig’ (vol in de toeren) gas bij trachtte te geven kan ik me niet meer herinneren maar het zal een gevoel van extase of onoverwinnelijkheid zijn geweest. Het heeft in mijn gedachten enige tijd gekost om het goede (gas)gevoel te krijgen en mijn rijkriebels te verliezen. Heuveltje rijden was in den beginnen niet mijn favoriet en ik heb dan ook mening minuut verloren omdat de auto steeds af bleef slaan. Vele auto’s hebben op mij mogen wachten tijdens het keren op de weg. Uiteindelijk is het na die 28 lessen en twee maal zakken goed gekomen.

De tocht naar het gemeentehuis was een zegetocht! En de eerste rit met rijbewijs op zak een drama! Die vrachtauto was zeer zeker niet blij met mijn net behaalde rijbewijs. Hij moest volgens mij behoorlijk in de remmen. Nu ongeveer negen jaar en ruim 100.000 kilometer verder durf ik te zeggen dat ik blij ben die stap genomen te hebben. Niet iedereen deelt mijn mening dat ik een “goed” vooruitkijkend en overziend chauffeur ben. Zeker niet als ze door bepaalde gedragingen “aso” rijgedrag uit gaan lokken. De weg is van mij en hoe verder de bestemming hoe fijner.

Dus MissLinz, wanneer stap je weer in de auto en ga je eindelijk je rijbewijs halen? Het is zo ver fietsen …

2 reacties over “Gastlog: Zinned”

  • lindsay zegt:

    Ik weet nog niet wanneer ik die stomme auto weer in ga stappen, ik ben het rijden nog steeds helemaal zat. :-w

    Maar zodra ik genoeg gespaart heb zal ik er toch misschien weer op wagen, want fietsen is idd ver!

    :)>-

  • Zinned zegt:

    Bij mij werkte een periode van niet rijden zeer goed! Ik stapte in en had twee uur later het roze papiertje te pakken!

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »