Woeste woei

Ik vertelde me moeder heel blij dat ik met een snorscoot zo lekker kan scheuren nu, zo hard. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het van mij ook niet zo snel hoefde. Maar haar reactie was vrij apart, dat het lekker was dat ie het weer zo goed deed. Kijk, normale ouders zouden iets zeggen in de trant van: “Heb je enig idee dat dit verboden is en dat je niet verzekerd bent?” of “Wat denk jij nou! Je draagt niet eens een helm, straks val je en is je kop verpletterd.” Maar niks hoor #:-s

Vanavond had ik haar weer on the phone. Ze had mijn big bro gesproken en vertelde over dat mijn scootertje weer zo lekker hard reed, kilometertje of 50 p/u ofzo. Mijn broer bracht haar toen even op de hoogte dat dat helemaal niet mag zo hard.
Mijn lieve grote broer, ik begrijp wel waarom hij dat zegt: hij durft zelf namelijk niet op een scooter te rijden.

Mijn moeder zei tegen mij dat ze daar even niet bij stil gestaan aangezien ze aan haar eigen brommer-tijd-met-helm van een paar jaar geleden dacht, en dat ik een snorscooter heb die maar 25 mag. En toen kwam het het… nee geen preek… er was sprake van pure jaloezie.
Jaren lang heeft zij zich vervoerd op de brommer, die 45 mocht, maar meestal een langzamere snelheid voortbracht. “Je vader wilde hem niet eens voor me opvoeren,” zei ze… bijna boos.

Ik heb mij nog heel helder in mijn herinnering staan dat mijn moeder mij pas geleden doodleuk vertelde dat ze vroegah bij mijn vader achterop de brommer zat gerust een shaggie draaide… terwijl mijn vader de gashendel opentrok tot 120 km per uur. Ach, dat waren nog eens tijden, daar kan ik alleen maar van dromen. ;)

Maar mijn moeder weet net zo goed als ik dat ik niet zo’n wilde ben (bij tijd en wijle dan). Ze weet dat ik zo ongeveer stilstaand een bocht door ga, ik moet zelfs uitkijken dat ik niet omval zo erg is het met mij. Maar ze kan met een gerust hart gaan slapen als ik half dronken ( :-j ) in het pikkedonker midden in de nacht ergens heen ga over die donkere wegen waar geen kip te bekennen is. Ze weet dan dat ik met mijn scooter snel op plaats van bestemming zal zijn… das een hele geruststelling. Toch mam?
;;)

2 reacties over “Woeste woei”

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »