Nepperij

Nou is het al jaren zo dat ik shag rook. Liever zou ik sigaretten roken, maar die kan ik – heel simpel – gewoon niet betalen. Niet erg verder, roken is sowieso al een gewoonte waarmee je tegenwoordig met de nek wordt aangekeken. Ook niet erg, want sommige mensen zijn gewoon zo lelijk dat je liever naar het achterhoofd kijkt. Dat is alleen al een van de redenen dat ik nog rook.

Zelden komt het voor dat ik een heel pakje vloei leeg krijg in een pakje shag. Ik draai bijna jointjes, maar lekker zijn ze wel daarom rook ik ook zo veel.
Regelmatig denk ik wel eens dat het misschien best verstandig is om te stoppen, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen, veel te druk met andere dingen.

Maar wat ik eigenlijk wil zeggen, de vloeitjes; het is mij al meerdere malen overkomen dat ik een shaggie draai en zodra ik het dicht wil plakken er opeens achter kom dat ik een oranje shaggie heb gedraaid waar heel groot “10 to go” op staat. Volslagen zinloos om zo’n stom briefje ertussen te doen, want iedereen die shag rookt weet hoeveel pakjes vloei je erbij nodig hebt. Maar vandaag ben ik erachter komen dat het laatste vloeitje in het pakje vloeipapier ook geen vloeitje is, maar een fake vloeitje. Het is een velletje die je in het half schemer niet te onderscheiden is van een echt vloeitje en met “blind draaien” heb je het al helemaal niet door.
Wat ik nu wel weet is dat ik de eerste komende 36 uur klaar ben met roken. Dit was een hele smerige ervaring en het woordenboek der schuttingtalen heb ik feilloos op gerateld.

Stelletje debielen in de vloeiboekjesfabriek, die hebben blijkbaar echt niks beters te doen dan zinloze uitvindingen te bedenken.

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »