HOEZO BIZAR!

Man ligt vier jaar dood in kamer

Uitgegeven: 23 juni 2010 10:18
Laatst gewijzigd: 23 juni 2010 11:24

MINNERTSGA – Een man heeft vier jaar dood op bed gelegen in zijn woning in het Friese dorp Minnertsga. Familieleden vonden hem maandag in zijn kamer, meldde de politie woensdag.

© NU.nl/Suzanne Vormer

Zijn twee broers ( 61 en 67 jaar) en twee zussen (44 en 71 jaar) wonen ook in de woning. Ze hebben hun destijds 50-jarige broer nog gesproken in het voorjaar van 2006.

Hij had toen aangegeven dat hij met rust gelaten wilde worden op zijn kamer.

Ontdekt

De man werd ontdekt, omdat de woonstichting onderhoud in de woning wilde uitvoeren. ”Iemand ging toen toch in de kamer van de man kijken, waarop hij liggend op zijn bed werd gevonden”, aldus de politie. Een gewaarschuwde huisarts belde vervolgens de politie.

De politie vindt het vreemd dat de man niet eerder is ontdekt. ”Het is onbegrijpelijk dat zijn familieleden het lichaam niet eerder hebben geroken”, zegt een woordvoerder.

Sectie

Op het lichaam van de gevonden man zal sectie worden verricht. De politie denkt niet dat er sprake is van een misdrijf.

Volgens verhuurder Wonen Noordwest-Friesland is de woning een gewone gezinshuurwoning. ”Zolang mensen de huur betalen en er verder geen klachten zijn, is er voor ons geen aanleiding om contact op te nemen met de bewoners”, aldus een woordvoerder van het woningbedrijf.

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »