Mega mossels en viezigheid

De afgelopen dag was het weer lekker warm dus het was prima weer om in de buurt een beetje rond te hangen met de kids.
In de buurt is een sloot / uber klein mini meertje met een soort bruggetje (stapstenen) in het water waar je over heen moet lopen (balanceren) om op een soort eilandje te komen. Een van de kinderen wilde dat wel eens doen en dat mocht wel van mij. Ik had nog niet eens de kans om te zeggen ie wel zijn schoenen uit moest doen of hij stond al midden op die brug. Droog was hij aan de overkant gekomen. Ja en nu nog terug.
U raadt het al. Halverwege donderde het kind in het water. “Juf, mogen wij ook zwemmen?” Die vraag had ik natuurlijk kunnen verwachten.
Vertikken ze het om in hun onderbroekie in de binnentuin in een badje te zitten (want dan zit je voor lul), als je in de sloot springt maakt het opeens geen drol meer uit.

Al snel kwamen de kinderen weer uit de sloot geklommen: “Er zitten schelpen in het water!!” Ze kwamen aan met mega mossels, zo groot had ik ze nooit gezien.
En dit was nog best een kleintje:

Of ze er één mochten open maken. Ach ja kind, het leven is al een ontdekkingstocht dus je gaat je goddelijke gang maar. Na veel gepruts en gefriemel hadden ze een grote mossel opengesloopt: “Het lijkt wel uitgekotste snot wat erin zit, en er zit nog poep in ook,” zei 1 van de kinderen. Dat zegt al genoeg. Het interessante was ook meteen van de mossel af. “Het zijn smerige dingen!”.

Ernaast was ook een kabelbaan. De kinderen vonden eigenlijk ook wel dat ik erop moest, maar dat ik dan ook moest filmen (ik moest alles van ze filmen, mijn telefoon staat vol hilarische filmpjes van mijn groep maar mag ze helaas niet op mijn site zetten) en die filmpjes willen ze dan 10 keer terug zien. Nou het geintje van de kabelbaan in combinatie met filmen is nou niet echt een daverend succes want het heeft bijna m’n leven gekost haha. Uiteindelijk kwam ik wel weer op mijn pootje terecht. Het einde heb ik er uitgeknipt omdat schuttingtaal nou niet echt netjes is ;-)

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »