Tuinmania

Ik heb een tuin. Niet zo’n tuin van kom we zetten er vier potten neer met wat meuk, want die vind je niet meer terug.
Om wat gezelligheid te creƫren probeer ik hoekjes (zeg maar gerust hoeken) te maken met wat leuks dus heb ik het een en ander aangeschaft bij het tuincentrum. Een godsvermogen voor mij, maar in mijn tuin een lachertje, ook in een hoekje.

Het begon met dit: Een berg onkruid van een meter hoog vol met slakken en andere smerige beestjes en kattenpoep. Nadat ik mijn broek in mijn sokken had gestopt, handschoenen van een meter lang over mijn mouwen had getrokken en een muts op (ja ik ben heel panisch) ben ik het onkruid + ongedierte + stront te lijf gegaan met een takkenschaar en een schep. Als een malle heb ik alles om staan te graven en te ploegen. Bloedheet natuurlijk. Maar ik ben eigenwijs en wat ik wil dat lukt mij op zekere hoogte meestal dan ook wel, en het resultaat is dan ook wel vrijwel onkruid vrij (mits ik het blijf onderhouden natuurlijk)
Langs de kant van het hek heb klimstruiken (die hopelijk dan ook ooit gaan groeien) en 2 koddige struikjes met bloemen gesodeflikkerd

Nou dat vond ik toch wel een beetje kaal…
Mijn tuin bestaat hoofdzakelijk uit gras en in het gras staan struiken die de vorige bewoner in het gras heeft geplant, zeer onpraktisch met het grasmaaien en vooral lelijk, want planten moeten in een tuin en niet in het gras! Een hele lelijke struik stond afschuwelijk in de weg en die heb ik dus met wat scheppen en bruut geweld uit het gras gerukt.

Daarna heb ik de hulstboom uit het gras getrokken, die ging iets minder makkelijk want a: hij prikt en b: de kluit was wel heel groot. Maar goed, ik ben de slapste niet dus het is gelukt. En die 2 planten heb ik daarna dus weer op een andere plek in mijn tuin gepleurd. Nu hopen dat het allemaal blijft leven.

Het staat er nog steeds een beetje armoedig bij, maar al doende zal er nog meer bij komen. Ik moet gewoon een keertje ‘s nachts wat planten bij andere mensen uit de tuin stelen.

Daarna heb ik nog 2 bakken en beplanting tegen de muur gekwakt en opeens zat mijn schijtbruine muur er toch wat knusser uit

2 reacties over “Tuinmania”

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »