Tjilp en een woef

Ik zat een beetje te pielen achter de computer toen ik ineens een vieze lucht rook. Vergeten het gas uit te zetten. Nu hopen dat mijn vogels blijven leven want ik heb de tefal-pan behoorlijk laten smeulen (vogels kennen niet tegen teflon = giftig) maar het zal hopelijk allemaal wel meevallen. En toen bedacht ik mij ineens; stel nou dat wanneer ik weg ben er hier of boven mij brand uitbreekt, wat gebeurt er dan met mijn birdies? Geen een brandweer weet dat ik huisdiertjes heb, en wat ik toch als eerste veilig (als het kan) uit huis wil hebben bij nood zijn toch wel mijn huisdieren, verder vind ik materiele dingen niet zo belangrijk. Daarom heb ik iets gekocht wat eigenlijk voor iedere huisdiereigenaar wel een aanrader is misschien:


for your information: te bestellen bij petealert.eu

Tenzij je zo’n bord hebt hangen met: “hier waak ik!” maar ik vind het een beetje sneu om daar een bordje mee op te hangen met een vogeltje dat het “hier waakt”. Hoe geloofwaardig is dat dan.

Over dieren gesproken. Ik wil al heel lang heel graag een hond, dat is echt mijn grootste wens. En misschien komt die wens nu wel eindelijk wat dichterbij. Ik ga/moet van de week even afspreken met iemand die zijn hond weg wil doen, niks mis met de baas op zich trouwens. Mijn moeder begon een maand of wat geleden over die hond, dat het wel een leuke voor mij was. Mijn pa vond dat van het weekend ook al. Ik woon niet eens meer thuis, maar nog een hond in de familie is dus welkom. Het is ook precies de hond die ik helemaal top vind; groot, log, sterk, stoer, eigenwijs en vooral heel lomp. En voor mij ook belangrijker: geen puppy. Ik vind pupjes adorable hoor, maar dan vooral voor andere mensen. Zelf geef ik dieren liever een extra kans, mijn afwijking. Ik ga dus kijken of het tussen hond en mij klikt. Ik zie mezelf in ieder geval al rondlopen met een mooie grote hond, een trouwe viervoeter-vriend. Ik hoop dat het wat wordt.

Natuurlijk zijn er wat “twijfels” maar het aanpassingsvermogen wat ik moet vergen heb ik er meer dan graag voor over, dat zeker. Belangrijk voor is mij dat de hond het goed bij mij heeft. Het lijkt me ook nog eens zo ontzettend gezellig en daarbij ook nog eens sociaal. Ik ben een echte einzelgänger’; ik kan mezelf gerust in het weekend opsluiten in huis, in een vakantie of meerdere dagen kan ik dat ook makkelijk. Omdat ik geen reden heb om de deur uit te gaan en eigenlijk ook omdat ik vergeet dat er meerdere mensen bestaan omdat ik altijd gewoon lekker bezig ben met dingetjes. Als ik geen sociaal beroep had gekozen had ik waarschijnlijk helemaal vervreemd geraakt, lol.

Nou ik ga maar eens weer een potje Rumble doen. Spelletje doen met mij? misslinz84

laterzzz.

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »