Ik, zei de baas

Ik heb Rambo nu 17 dagen in huis en alle 17 dagen -1 wordt het steeds leuker. De -1 is voor de dag dat jij kapot veel gekotst heeft in het gras dat nog niet gemaaid was (en nog steeds niet overigens) Ik ben toen in de weer geweest met pedaalemmerzakjes dat wilt u niet weten. Ook met een zakje ertussen is het heel vies om in hondenkots te grijpen. Gelukkig was het geen teken van bedorven voedsel en ook niet dat ie ziek was want hij hielp mij vrolijk mee met opruimen; hij heeft heerlijk het gras staan uit te likken. En daarna wilde hij mij ook nog een flinke slobber over mijn gezicht geven. Ja doei, vriend. (:|

In het begin met uitlaten was het echt een kansloos gebeuren. Hij sleepte mij voort en ik rende erachteraan. Kon roepen wat ik wilde, maar hij zag mij gewoon niet staan en ging er met mij vandoor haha. Ik heb een tuig gekocht en dat ging al beter. Na wat leeswerk en tips van mijn ouders ben ik weer met volle moed aan de slag gegaan. En vooral geen jij-luistert-niet-frustratie of onzekerheid tonen, en gaan met die banaan.  En vooral belonen bij positief gedrag. En ik heb niet eens naar de “Hondenfluisteraar” hoeven te kijken. Lol. Overigens doet plotseling stilstaan en een flinke ruk aan de lijn geven ook al wonderen. Bij een goede bui houdt hij mij contant in de gaten en blijft hij naast mij lopen, bij een eigenwijze bui roep ik constant “naast!” en “braaaaaaaave hond!”.
Kortom: ik ben blij dat het geen pup is.

Vanavond heb ik hem iets heel moeilijks laten doen. Als test om te kijken hoeveel indruk ik maak op hem haha.
Ik was met hem aan het wandelen toen er 2 honden voorbij kwamen. Ik heb zijn lijn los gedaan in de buurt van mijn huis en ik liep door en zei dat hij mee moest. Even stond hij te twijfelen. Hij keek naar de honden en dan naar mij. “Ja maar.. ik wil zo graag..” zei zijn blik, en hij zette een stap in de richting van de honden. “Mee,” zei ik.  En daar ging hij hoor… met mij mee. :D
Hoezo een blije baas. Dat voelde hij meteen aan volgens mij want hij liep kwispelend met mij mee mij aankijkend alsof hij zeggen wou: “Wat ben ik een leuke brave hond hè!”

5 reacties over “Ik, zei de baas”

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »