Met de fiets, zei de baas

Vandaag vond ik het een prachtige dag om eens een rondje in het bos te gaan fietsen, met Rambo. Maar eerst moesten we in het bos zien te komen. Zo’n lomp ding ga ik natuurlijk dan niet aan de riem meeslepen terwijl ik gammel op een fietsje zit en nee, ook niet aan een draadje aan het frame. Rambo ging gewoon los achter mij aanrennen, als een baas-hond-project. Maar ik vond het wel een beetje eng. Ik zag al visioenen van aangereden hond. Nou, ik heb mijn zorgen opzij gezet en gaan met die haarbal.

Op het moment dat ik de fiets pakte begon Rambo al als een idioot te springen. Hij had er zin in.
Na nog niet eens 100 meter gefietst te hebben moest meneer ineens ontzettend nodig schijten midden in een kinderspeelparkje. Kon ik weer afstappen om die drol in een zakje de dauwen. Rambo stond ongeduldig te trappelen totdat er opeens 2 honden aan kwamen rennen met een gillende vrouw erachteraan. Zij dacht dat Rambo haar dikke vette honden op ging eten. Hijgend stond ze naast me uit te puffen en zei dat ik best wel een lieve hond heb voor zo’n eng beest (ja ik loop rond met een monster alleen hij is verkleed als hond). :-l

Nou dolle boel. Wij weer verder rijden naar de Geniedijk, waar gezellig schaapjes staan te grazen. Ik zei nog tegen Rambo dat ik wel trek had in een lamsboutje, maar hij liet die beesten gewoon met rust. Huppelend laveerde hij tussen de schaapjes door die voor hem op de vlucht waren. Zo maak je dus plaats vrij. Het was echt prachtig om te zien hoe hij boven op de dijk met mij mee rende terwijl ik beneden aan het fietsen was. Echt een stoer beest.

Eenmaal in het bos aangekomen begon zijn uitputting toe te slaan. Hij had een modderplas gevonden en is daarin gaan liggen. Niet van plan om ooit nog een beweging te gaan maken. Nou goed, even een adempauze dan. 5 minuten waren genoeg om een beetje af te koelen en weer 5 minuten later waren we bij het meertje.
Rambo stond naast mij te trappelen en wilde zo graag het water in. Toen ik eenmaal had aangegeven dat hij erin mocht, rende hij met gekke bokkensprongen ernaartoe en maakte een heus bommetje. Met net zulke gekke sprongen drentelde hij door het water. Ik wou bijna meedoen.
/(-

Na een half uur vond ik het wel genoeg, maar ineens kwam de Addams Family aanzetten, met een vrouwelijke versie van Lurch voorop, met de vraag of ik nou al weg ging want ze hadden mij op een afstand zitten bekijken (sjees, wie doet dat nou?) en ze vonden mij met de hond zo leuk en vroegen of hun hondje met mijn hond mocht spelen in het water. Ik wou nog zeggen dat er een dikke kans in zat dat mijn hond hun hondje op zou eten want het is namelijk een monster dat verkleed is als hond. Maar het was al te laat. Hondje werd naar voren geschoven en als een opkomst van hondenvrienden stonden we naar ze te kijken. Gezellig :|
Gelukkig kon ik mezelf nog op tijd wegrukken toen de familie begon te praten over hun ingewikkelde bestaan.

De laatste loodjes naar huis telden het zwaarst. Hijgend en dorstig stapten we de tuin weer binnen. Ik liet mij vallen op de loungebank en Rambo kwam naar mij toe gelopen en wees met zijn neus naar het lege plekje naast mij met grote vraagtekens in zijn ogen keek hij daarna naar mij. “Nou vooruit, vriend. Kom maar lekker naast mij liggen.” Moe maar voldaan stortte hij zich naast mij neer en met een diepe zucht verdween Rambo diep in dromenland.

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »