Prutteltuf pausmobiel

Een poosje geleden is heb ik mijn pausmobiel (brommobiel dus, bij gebrek en behoefte aan rijbewijs.) verkocht. In november 2009 heb ik het ding gekocht, was helemaal weg van het ding, maar het afgelopen half jaar begon de staat van ontbinding op te treden. Mijn veredelde grasmaaier uit 1918 had zijn werk voor mij gedaan.

Nu al een poosje heen en weer op de scooter, maar regenpakken en ik gaan gewoon niet samen. We zullen nooit vrienden worden, tot groot verdriet van mijn regenpak.

Dus, een nieuwe zoektocht was weer begonnen. Heb me suf gemaild en gebeld, maar tot vandaag geen resultaat. Want vandaag ging ik met mijn vader kijken bij een dealer die een brommobiel op marktplaats had gezet in “mijn” budget. Een karretje uit 2002. Het is niet moeders mooiste meer, de lak laat een beetje los, maar als je door je wimpers heen tuurt merk je daar niks meer van hoor. Mijn vader vond al dat we “maar weer verder moesten kijken.” Ik twijfelde en wilde een ere rondje rijden met het ding.

Starten? Nee hoor, dat deed ie niet. Ook niet met een nieuwe accu erin. Er was maar 1 manier om het ding te laten starten; met een hamer. Ik vond het al steeds leuker worden. De handrem deed het niet, de knipperlichten deden het niet, raampje open doen deed het niet, en de handrem deed het ook niet. Top ding toch?
Jij maken, ikke kopen.

Volgende week wordt het kreng afgeleverd. Hopelijk in vol ornaat en topconditie anders zal ik hem hoogstpersoonlijk door het raam van de showroom rijden. :P

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »