Gast Log: Remco

De 1e keer op de bouw

Het was 2002 en ik ga voor het eerst op stage. Op de bouw welteverstaan. Leek me erg leuk, maar op de 1e dag gebeurde het al. De ontgroening op de bouw. Voor mij hadden ze een klassieke poets in gedachten. De tapgaten zijn op, laat die nieuwe maar even een voorraadje halen (voor de niet-Nico’s onder ons: Een tapgat krijg je door met een tap schroefdraad in een gat te maken. De zelfde truuc bestaat er ook met luchthaken en plintentrapjes).

Zo gezegd, zo gedaan: Ik op pad voor een doosje tapgaten. Ben 3 bouwmarkten en een ijzerzaak afgeweest, en elke keer belden ze elkaar op met de boodschap dat er een groene bouwvakker aankomt voor een doosje tapgaten. Elke keer kreeg ik dezelfde mededeling: Ze zijn momenteel niet op voorraad, probeer het eens bij die en die. Een uur of 3 verder besluit ik dat het wel mooi is geweest en ga naar huis, om een kwartier voor einde werktijd terug te keren op de bouw met de mededeling dat ik mijn missie niet heb voltooid. Zij lachen, want ik was er ingetuind. Laat ze maar lachen, ik heb mooi een snippermiddag genomen.

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »