Gast Log: Merel

De eerste keer dat ik!

Tja das nogal een makkelijk begin. Je doet met alles wel eens iets voor het eerst. Ik ging er gelijk over nadenken maar het duurde niet lang tot ik een onderwerp wist waar ik wel wat over kon schrijven. Toevallig had ik deze week nog een “eerste keer ervaring” Ik zal bij het begin beginnen.
Ik doe de opleiding dierenartsassistente en moet daarvoor ook stage lopen. In de praktijk kom ik een hoop dingen tegen waar ik nog niets tot nauwelijks iets van weet, al word dat de laatste tijd wel wat minder aangezien ik nu bezig ben aan mijn laatste stageperiode. Regelmatig krijgen we in de praktijk honden die last hebben van hun anaalklieren (ja het is een lekker praatje en ik hoop ook niet dat de lezer net gegeten heeft of nog moet eten want dan kan je maar beter verder scrollen en het “eerste keer” verhaal van iemand anders lezen) Even voor de leek: honden hebben anaalklieren die aan de rand van de sluitspier zit. Bij het ontlasten worden de anaalklieren geleegd en word er een vloeistof over de vers gelegde drol gedruppeld wat weer handig is voor het territorium. Enfin voor mij een bekend verhaal en heb ook al regelmatig gezien hoe de dierenarts deze op een nette en schone manier uitknijpt als ze bij een hond verstopt zijn. Terwijl de dierenarts aan het opereren was viel het onderwerp op anaalklieren en ik vroeg mij af of katten deze ook zouden hebben. Het antwoord was ja. Nou weer wat geleerd dacht ik toen. Ik vroeg de dierenarts nog of katten er ook wel eens last van zouden hebben maar volgens haar was dit niet het geval en kwam het maar zelden voor.
Een paar dagen later ging ik vanuit mijn stage op weg naar huis omdat mijn dienst erop zat. Toen ik thuis was en de voordeur opende werd ik eerst hartelijk ontvangen door mijn hond Bram. Nadat ik half door de deur kwam en hem gauw een aai gaf liep hij weer gelijk naar zijn mand en werd ik vervolgens liefkozend gegroet door mijn poes Froukje. Ik deed de voordeur dicht en nadat ik haar een dikke knuffel had gegeven zette ik haar terug op de mat. Terwijl zij haar nagels van haar voorpoten aan het scherpen was aan de mat trok ik mijn jas uit. Omdat ze nogal jong is kan je leuk met haar spelen en plaag ik haar wel eens door haar achterpootjes op te tillen (net zoals met kruiwagentje rijden) en dan loopt ze op haar voorpootjes verder. Aangezien ze dit keer weer zeer uitdagend met haar kont om hoog naar mij stond kon ik het niet laten om die achter pootjes te op te tillen.. En toen gebeurde het¦. Opeens leegde ze met kracht haar anaalklieren! Het smerige bruine spul spoot omhoog en raakte nog net niet mijn gezicht en kleding. Het grootste deel was op haar staart terecht gekomen en een deel op het raam van de deur. En wat een geur!! In die paar seconden dat ik mijn jas uit deed waren inmiddels haar moeder, zus en broer ook aankomen wandelen om mij gedag te zeggen. Helaas voor mij hadden ze toen geen enkele aandacht meer voor mij. Nee ze waren helemaal geobsedeerd door de anaalklier-prut! Met z’n 3en zaten ze zeer geïnteresseerd aan d’r kont en staart te ruiken. Ik moest de hulp inschakelen van mijn zusje om d’r staart weer schoon te maken en het raam van de deur weer spatvrij te maken.
Dit was dus mijn ˜eerste keer” die ik deze week heb gehad. Wat ik eerder die week had geleerd op mijn stage werd nu zeer onverwacht in de praktijk gedemonstreerd. Één ding weet ik in ieder geval zeker, Froukje hoeft haar anaalklieren niet te laten uitknijpen door de dierenarts. Die van haar werken prima!

Laat een reactie achter

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- meer »